keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Ihana iltapala: halloum-parsapiiras


 

Erään pitkän päivän jälkeen kaarroin siskon perheen kotipihaan, kiikutin kassit sisälle, halasin aikuiset, pussasin puhki lapset ja lysähdin valmiiseen iltapalapöytään. Liekö milloinkaan maistunut tee ja suolainen piirakka niin maukkaalta. Sopivan suolainen ja ihanan täyteläinen iltapalapiiras oli syntynyt näin:

****

Halloum-parsapiiras

3 dl vehnäjauhoja
150g voita
1/4-1/2 tl suolaa
1/2 dl vettä

200g halloumjuustoa
n.150g parsakaalia
rasiallinen kirsikkatomaatteja
2½ dl kolmen juuston ruokakermaa
3 munaa
timjamia

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Nypi pehmeä voi, jauhot ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja pyörittele kädellä tasaiseksi taikinaksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan ja vuoan reunoille. Esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia uunissa. Viipaloi halloumjuusto, irrottele parsakaalista pieniä kukintoja ja puolita kirsikkatomaatit. Kun pohja on esipaistettu, alenna uunin lämpö 175-200 asteeseen. Asettele pohjan päälle ensin viipaloitu juusto ja sitten parsakaalikukkaset sekä tomaatit. Sekoita munat ja timjami juustoiseen kermaan ja kaada piirakan päälle. Paista kullanruskeaksi (noin 30 min).

****

Minä tavasin (ja tulkitsin) ohjeen sisko-rakkaan aarrekirjasta. Reseptin alkuperän selvittäminen vaati hieman salapoliisityötä, mutta jäljet johtivat Hellapoliisin huomaan. Poliisin reseptissä käytettiin parsakaalin sijasta tankoparsaa, mikä etenkin tuoreen parsan aikaan toimii varmasti.

2 kommenttia :

  1. Huppista! nyt vasta siskokin huomasi, että vauhdissa (jota riittää) napatussa reseptissä tosiaankin kuuluisi olla TANKOparsaa. Mutta ei pöllömpi muunnos ollenkaan näin syksyllä, kun saa tuoretta suomalaista parsakaalia. Täytyypä koettaa piirakkaa ensi kerralla Hellapoliisin tapaan:)Voisit tarkistaa muutkin "aarrekirjani" reseptit alkuperäislähteistä, mistä kaikesta olemmekaan jääneet paitsi ja mitkä aineet ohjeista uupuu...;)

    Kiitos sisko-kulta:)

    VastaaPoista
  2. Minä ajattelin, että sinä sovelsit ihan tahaltesi. Aarrekirjan reseptejä täytyy hieman tulkita, että jotain tarkennuksia ehkä olisi hyvä tehdäkin :) Mutta maukasta oli, se on pääasia!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails