sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Malja maailmanmestareille (siideriglögi)


Hurraa! Suomen urosleijonat voittivat eilen salibandyn maailmanmestaruuden vauhdikkaan pelin päätteeksi rakkaan Ruotsin jäädessä hopealle. Toinen perättäinen mestaruus tuli taidokkaalla ja taktisella esityksellä. Me hurrattiin kotikisakatsomossa ja nostettiin pelin päätteeksi malja maailmanmestareille.

Onnea! Upea saavutus!

****

Siideriglögi

5 dl omenasiideriä
2 kanelitankoa
1 tl (vihreän) kardemumman siemeniä
10 neilikkaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 vaniljatanko halkaistuna
ruoko- tai fariinisokeria maun mukaan

Mittaa pari desiä siideriä kattilaan ja laita mausteet sekaan. Keitä vähintään 10 minuuttia. Jos aikaa on, voit jättää keitoksen maustumaan joksikin aikaa, näin makua tulee enemmän. Kaada joukkoon loppu siideri sekä sokeri. Kuumenna ja tarkista makeus. Siivilöi juoma glögilaseihin.

****

Ohje on peräisin suomalaisen joulun sivustolta. Korianterin siemenet rohkenin laittaa joukkoon Soppakellarin rohkaisemana.

4 kommenttia :

  1. Miten toimi sun mielestä tuo korianteri? :)

    Hyvä muistutus tuo kardemumma, meilläkin on kaapissa iso pussillinen kardemumman siemeniä...

    VastaaPoista
  2. Korianteri toimi hyvin, kiitos vinkistä!

    Seuraavalla kerralla jätän mausteet lillumaan keitokseen selvästi pidemmäksi aikaa; mausteiden makua olis saanu olla enemmänkin.

    VastaaPoista
  3. Tai sitten niitä voi keitellä vähän reippaammin ja pitemmin vaikka omppumehussa ja rojauttaa sitten mausteliemen siiderin ja vaan lämmittää.

    Oikeastaan aika kiva, että voi tehdä joka satsista vähän erilaisen. Eipä niitä kaupan glögejä tule paljoa ostettua...

    VastaaPoista
  4. Totta! Jos omppumehussa keittelisi pidempään, ei menettäisi siiderin pirskahtevaisuutta.

    Harjoitellakseni kommenttilootalinkitystä totean lisää siideriglögiasiaa löytyvän Chocochilistä

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails