lauantai 29. tammikuuta 2011

Suppilovahverokeitto


Sienikeitto on oikeaa pikaruokaa! Pakkasesta otettu sienipussi sulaa sopivasti lämpimässä vedessä sillä aikaa kun sipuli ja veitsi kohtaavat leikkuulaudalla. Keittoaikakaan ei ole kuin kymmenisen minuuttia. Sukkelaa ja suussasulavaa!

****

Suppilovahverokeitto

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
2-3 dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita
1 kukkurallinen ruokalusikka vehnäjauhoja
6 dl kasvislientä
2 dl (ruoka)kermaa
2 cl madeiraa (tai vastaavaa makeaa jälkiruokaviiniä)
1 tl kuivattua timjamia tai muita yrttejä
mustapippuria myllystä

Sulata sienet tarvittaessa. Hienonna sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Pieni hieman myös sieniä, mikäli ne ovat kokonaisia. Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja jatka kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Jos ennen pakastamista sieniä on paistettu pannulla, ei niistä kyllä juurikaan nestettä enää irtoa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kasvisliemi samalla reippaasti sekoittaen, jotta vehnäjauhoista ei muodostu kokkareita. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Voit surauttaa keiton (osin) tasaiseksi sauvasekoittimella, jos haluat. Lisää kerma ja madeira sekä yrtit. Jos sinulla on tuoreita yrttejä (vaikka persiljaa) käytä ihmeessä niitä. Kuumenna ja mausta pienellä määrällä pippuria. Tarkista suola, säädä ja nauti.

****

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails