maanantai 21. helmikuuta 2011

Kuuma chilikaakao


Suklaa ja chili ovat loistoyhdistelmä. Juomanakin. Tämä täyteläinen, hennosti chilinen kuuma-huuma on mainio pakkaspäivän lämmike.

****

Chilikaakao (kaksi kuppia)

5 dl maitoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1-2 rkl sokeria
½-1 tl chilijauhetta (tai pari kuivattua chilipalkoa)
(loraus kermaa tai vaniljakastiketta)

Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna samalla hämmentäen. Chilijauheella saat juomaan enemmän tai nopeammin potkua, kuivatuilla chilellä  vähemmän tai hitaammin. Mitä pidempään kuivia chilejä keittelet, sitä enemmän potkua tulee. Maista ja miksaile makeus ja potkuisuus sinulle sopivaksi. 

****

4 kommenttia :

  1. Olin niin umpijäässä tänään töissäkin ja join varmaan 2 litraa teetä, jotta lämpenisin edes vähän. Tätähän mulla olisi pitänyt olla. Jos ei chilillä ja suklaalla syväjäädytetty toimistotyöläinen sula niin ei sitten muuten millään!

    Nimim. viikonloppuna lämmöt pienellä ja maanantaina duunarit jäässä...

    VastaaPoista
  2. Ens maanantaina termari mukaan töihin!

    VastaaPoista
  3. Tää on niin parhautta pakkasilla! Itse tykkään käyttää kaakaojauheen tilalla 70% suklaata ja sokerin tilalla hunajaa- täyteläisyys on ihan omaa luokkaansa ja hunaja tuntuu imartelevan chiliä ihan omalla tyylillään! (Edellinen "nyt lähden kyllä hiihtämään" -hetki päättyi siihen, että päätin nauttia eväskaakaon samantien kotisohvalla..)

    VastaaPoista
  4. Ja taas keitetään kaakaot, kiitos Ahmija vinkistä! Suklaa-hunaja-chili -yhdistelmä on varmasti lyömätön.

    Kotisohvaretkeily on parasta:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails