tiistai 15. maaliskuuta 2011

Kinkkupesässä nukkuva kampasimpukka



Sokrateen keittiön isännöimän maaliskuisen ruokahaasteen aiheena on viljaton ja maidoton Italia. Mainiota!

Kokkien ja Pottien haasteruoaksi muotoutui Italian väreissä hehkuva alkuruoka, jossa kampasimpukka on pötkähtänyt nukkumaan ilmakuivatusta kinkusta käärittyyn pesään. Lisäkkeenä on raikas tomaatti-basilikasipellys.

Tässä annoksessa yhdistyy moni ruokamaailman suosikkini: tomaatti, basilika, rukola ja ilmakuivattu kinkku. Kun mausteina on valkosipulin ja sitruunan lisäksi suolaa ja mustapippuria, alkaa maut olla kohdillaan. Paitsi että mokomat talvenmakuiset tomaatit kaipaavat vähän sokeria tuomaan makeutta. Ollapa kesä.

****

Kampasimpukka kinkkupesässä ja tomaattisipellys (kahdelle)

2 reilua siivua ilmakuivattua kinkkua
2 kampasimpukkaa
2 kourallista rukolaa

2 tomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
1/2 tl sitruunankuorta
1-2 rkl sitruunamehua
1/2-1 valkosipulinkynsi
1-2 tl sokeria
suolaa
pippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile kinkkusiivuista pesämäiset, kampasimpukoita suuremmat ympyrät, laita leivinpaperille ja paahda uunissa viitisen minuuttia. Kinkut saavat jäädä hieman nahkeiksi. Ota kinkut uunista ja anna jäähtyä. 

Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja valkosipulinkynsi. Sekoita. Pese sitruuna huolella ja raasta hieman kuorta tomaattiseoksen joukkoon. Mausta sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Sitruunamehun voi tarpeen mukaan korvata vaikka vaalealla balsamicolla. Säädä makujen tasapaino mieleiseksesi. Muista suolaa käyttäessäsi, että kinkku on paahdettuna hyvin suolainen.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista talouspaperilla kuivattuja kampasimpukoita 1-1 1/2 minuuttia per puoli. 

Kokoa annokset: laita kouralliset rukolaa lautaselle, asettele kinkkupesään simpukka ja nosta rukolapetien päälle. Annostele tomaatti-basilikasipellystä viereen ja koristele sitruunalohkolla ja/tai basilikanlehdillä. Sitruunasta voi halutessaan puristaa mehua kampasimpukan päälle raikastukseksi.

****

6 kommenttia :

  1. ootsie väsyny. Raaste? :)Muista levätä sisko kaiken kokkailun ja raastamisen välissä!

    VastaaPoista
  2. Ups:) Nyt on raaste korjattu haasteeksi.

    VastaaPoista
  3. Saako tulla teille syömään? :)

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis annos! Minulla on vasta kaksi kampasimpukkakokemusta takanani, eikä kummastakaan oikein voi päätellä pidänkö niistä vai en. Mutta tuota olisin mielelläni maistanut:)

    VastaaPoista
  5. Rosmariini: Totta maar! Ilman muuta! Kyllä! Yes!

    Uusano: Kiitos! Tämä taisi olla meidän keittiön ja kampasimpukoiden toinen kohtaaminen :) Nahistuneen kinkun kanssa pehmeä kampasimpukka oli kyllä hyvä - rakenteet oli kivasti erilaiset.

    VastaaPoista
  6. Oolalaa! Taisi olla tekstiä kirjoitettaessa ajatus katkolla: ruokahaaste muuttui ruokaraasteeksi ja talouspaperi leivinpaperiksi.
    Ug.
    Nyt on virheet (kai) korjattu. Kampasimpukoita ei siis kannata kuivata leivinpaperilla vaan talouspaperilla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails