lauantai 30. huhtikuuta 2011

Pikainen pinaattilisäke


Pinaattilisäke on herkkua ja tulee tosi nopeasti. Kokeile vaikka.

****

Pinaatti-fetalisäke
kahdelle

n. 200g tuoretta pinaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
pieni loraus oliiviöljyä paistinpannulle
suolaa
mustapippuria
1-2 rkl sitruunamehua
rasvaista fetajuustoa maun mukaan (50-100g)
2 tomaattia

Huuhtele pinaatinlehdet ja heiluttele vesi vähemmäksi. Nypi pois huonot lehdet. Jotkut ohentelevat tai poistavat pinaattien lehtiruotoja mutta siinä menee ikuisuus ja tämä on pikainen lisäke. Lehtiruodot eivät haittaa kerrassa mitään.

Silppua sipuli pieniksi kuutioiksi. Murskaa myös valkosipulinkynsi. Kuumenna pannulla tilkka (oliivi)öljyä ja freesaa sipulisilppuja siinä hetki. Lisää pinaatinlehdet mutta älä säikähdä; iso kasa pinaattia muuttuu tuossa tuokiossa todella paljon pienemmäksi kasaksi. Sekoittele parisen minuuttia. Sekoittelu sujuu helposti kahdella puuhaarukalla tai vastaavilla, joilla lehtiä saa nosteltua sekaisin.

Kun pinaatinlehdet ovat kutistuneet, lisää suolaa ja pippuria sekä sitruunamehua. Sekoita. Murentele päälle fetajuustoa ja lohko tomaatteja. Sekoita niin halutessasi.

****

4 kommenttia :

  1. Pinaatti ja feta kumpainenkin niin herkkua....Namskis.

    VastaaPoista
  2. Olen, Tupu, samaa mieltä! Muikea yhdistelmä.

    VastaaPoista
  3. Sopisiko feta-juuston tilalle vaikka mozzarella, kun en itse oikein tuosta fetasta välitä?

    VastaaPoista
  4. Mozzarellaahan täytyisi kokeilla! Mutta ajattelen, että miedon pinaatin pariksi sopii ehkä paremmin suolaisempi juusto. No, makuasioita.

    Tykkäisitkö halloum-juustosta? Se sopii myös hyvin pinaatin pariksi.

    Jos päädyt kokeilemaan mozzarellaa, viestitä ihmeessä kokemuksistasi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails