maanantai 2. toukokuuta 2011

Kevätherkut: parsa ja jääkiekko


Jääkiekkokisastudio sohvanmutkassa ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä parsaa. Toimii! Parsojen kanssa syötiin tomaattikastiketta ja paahtoleipäkolmioita. Maistuis varmaan leijonillekin. Ja sanaseppo Mertarannalle.

****

Parsaa ja kinkkua pannulla

vihreitä parsoja 
ilmakuivattua kinkkua (serrano, parma, prosciutto)
(mustapippuria)

Pätkäise parsojen tyvestä pois puumaiset osat. Kuori parsat kuorimaveitsellä (tai parsaveitsellä, jos keittiöstäsi sellainen löytyy). Nuppuja ei tietenkään tarvitse kuoria. Leikkaa kinkkuviipaleet pitkittäin puoliksi tai enempäänkin osaan. Yhdestä kinkkuviipaleesta riittää kahteen tai kolmeen parsaan sekä parsan että kinkun koosta riippuen.

Kääri parsojen ympärille kinkut. Kuumenna paistinpannu ja lirauta siihen tilkkanen öljyä. Paita parsakääreitä kuumalla pannulla noin (vajaa) minuutti per puoli, jolloin kinkusta tulee sopivan rapsakka mutta ei vielä liian kuiva. Rouhaise halutessasi päälle mustapippuria.

****

Tomaattikastike syntyi Mutin säilötyistä kirsikkatomaateista, suolasta, sokerista, valkoviinistä ja yrteistä. Raikas kastike sopi hyvin parsojen ja paahtoleipien pariksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails