perjantai 3. kesäkuuta 2011

Viinavartaat eli indonesialaiset lihasatayt



Taas se on todistettu: pieni määrä viinaa tekee terää. Ainakin marinadille. Vodkaloraus ikään kuin rikkoi lihan pinnan, jolloin maut imeytyivät lihaan hyvin. Viina myös hieman raakakypsytti ja mureutti lihaa - lopputulos oli mitä mainioin.

****

Indonesialainen lihasatay

3/4 dl makeaa soijakastiketta
3 rkl limettimehua (meillä sitruunamehua)
3 rkl vodkaa
1 rkl (maapähkinä)öljyä
1 tl (vastajauhettua) juustokuminaa eli jeeraa
1 tl (vastajauhettua) korianteria
2 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä
1 tl limetin tai sitruunan kuorta (meillä kaffirlimetin lehtiä hienonnettuna)
½ tl suolaa

lihaa (meillä porsaan ulkofilettä, alkuperäisohjeessa paahtopaistia), marinadi riittää noin 700g lihaa

varrastikkuja

Kuori ja hienonna valkosipuli ja tuore inkivääri. Raasta limetin tai sitruunan kuori. Myös (pakastetut) kaffilimetin lehdet sopivat hyvin. Hienonna jeera ja korianterin siemenet tai käytä valmiita jauheita. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Leikkaa liha kimpaleiksi, sekoita marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Pujottele liha varrastikkuihin ja grillaa välillä käännellen noin 5 minuuttia lihapalojen koosta riippuen.

****


Meillä vartaat syötiin salaatin ja etikkaisen riisin kanssa. Päälle ripoteltiin kourallinen silputtua kevätsipulia.

Ohje on kirjasta Korianteria ja sitruunaruohoa - Kaakkoisaasialaisen keittiön parhaat (s.26). Kirjassa on kiehtovien kuvien lisäksi iso nippu herkullisia reseptejä.  

2 kommenttia :

  1. Kiva kun liharuokaohjeessa liha mainitaan ihan viimeisenä:) Muista asioista se ruoka muodostuu tässä tapauksessa!

    VastaaPoista
  2. Liha on sivuosassa:) Hauska huomio, Campasimpukka.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails