tiistai 6. joulukuuta 2011

Lumihuntuinen puolukkaglögi


Lumihuntuiseen puolukkaglögiin sain innoituksen talven ensimmäisistä lumitöistä (juhuu!) sekä toisesta pitämästäni viskikkäästä juomasta, Irish coffeesta.

Puolukkamehu sai mausteekseen neilikkaa, tähtianista, kanelia ja vaniljaa sekä lakritsijuurta, joka syvensi perinteisempien glögimausteiden makuja ja sopi erinomaisesti puolukan pariksi. Pehmeäksi vaahdotettu kerma loivensi sopivasti puolukan potkua. Jopas oli hyvää!

Tällä reseptillä Kokit ja Potit osallistuu Chocochilin Elinan luotsaamaan joulukuun ruokahaasteeseen.

****

Puolukkaglögi lumihunnulla

1 litra puolukkamehua (meillä laimennettua tuoremehua)
4-5 tähtianista
1/2 vaniljatanko
2-3 cm lakritsijuurta (tai lastuja noin 1 rkl)
n. 10 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
hunajaa tai vaaleaa siirappia
(terästystä: puolukkalikööriä tai vodkaa)

n. 1 dl vispi- tai kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa vastaavaa kasviperäistä tuotetta)
ripaus vaniljasokeria

Mittaa mehu kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet mehun sekaan, laita kattilaan myös itse tanko. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 15 min. Sammuta liesi ja anna glögin maustua rauhassa parisen tuntia.

Siivilöi juoma. Lämmitä glögi uudestaan, makeuta makusi mukaan ja terästä halutessasi.

Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi. Jaa juoma laseihin ja lusikoi vaaaarooovasti glögien päälle.

****

Se ensimmäinen me-like-viskikäs on tietysti baileys.

5 kommenttia :

  1. No jopas kuulostaa ihanalta! Ja näyttää niin kauniilta. Vaikken olekaan mikään suuri irkkukahvin ystävä niin puolukat antaa aina aihetta juhlaan.

    Mietiskelin tuossa taannoin, että miten viskin ujuttaisi glögiin. Jotenkin miellä ne aina niin kovin savuisiksi ja tuimiksi. Vaikka onhan niitäkin moneen lähtöön!

    Mandariini+viski+siirapp+glögimausteet? Tätä pitää vielä miettiä. :)

    VastaaPoista
  2. Juhuu, siellähän ollaan samoilla ajatuksradoilla. Minunkin ajatukset lähtivät viskikkäästä glögistä (pullo on pöydällä baileysin jäljiltä), siirtyivät kahviin blossan innoittamana ja päätyivät tähän. Jäljelle ei jäänyt siis kun visuaalinen häivähdys kahvin ja viskin liitosta :)

    Mandariiniviskiglögi kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Do it!

    VastaaPoista
  3. Katsotaan, onneksi tässä on vielä aikaa sotkotella ja kokeilla. :)

    VastaaPoista
  4. Tämä täytyy kyllä ehdottomasti laittaa kokeiluun! Kiitos kivasta reseptistä!

    VastaaPoista
  5. Kiitos, lintsille kommentista! Uusia kommentaattoreita on aina kiva saada!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails