maanantai 30. tammikuuta 2012

Friteeratut maissinökköset


Kyl maar kelpasivat!

****

Maissifritit

1 prk makeita maissinjyviä (300/285 g)
1/2 dl nestettä (maissien neste+vettä)
3 valkosipulinkynttä
1 punainen tai vihreä chili
1 (kevät)sipuli
1 dl vehnäjauhoja (tai riisijauhoja)
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta

rypsiöljyä tai auringonkukkaöljyä friteeraukseen
makeaa chilikastiketta dippaukseen

Ota maissien neste talteen. Valuta maissit. Tee kuorituista valkosipulinkynsistä ja sipulista pienenpientä silppua. Poista chilistä siemenet ja silppua sekin pieneksi. Sekoita maissit, neste ja silput kulhossa. Lisää mausteet ja jauhot. Sekoita.

Lämmitä öljy kattilassa tai esimerkiksi vokkipannussa noin 180-asteiseksi. Ota ruokalusikan ja kämmenen avulla taikinasta lusikan pesän kokoisia nökkösiä ja friteeraa kuumassa öljyssä  muutama kakkunen kerrallaan kunnes ne ovat saaneet väriä, noin 6 minuuttia (kuvassa tummimmat olivat sopivimpia). Kääntele välillä. Valuta talouspaperin päällä ylimääräinen öljy ja tarjoile makean chilikastikkeen kanssa.

****

Resepti on 200 Thai favourites -kirjasta (s.40).

2 kommenttia :

  1. Jopa on kivan näköisiä nökkösiä! Hyvinkö ne pysyivät kasassa?

    VastaaPoista
  2. Ylläripylläri hyvin! Taisi kaksi jyvää jäädä paistinöljyyn.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails