lauantai 4. helmikuuta 2012

Tomaattibruschetat


Tomaatti, basilika ja tuore leipä.
Melko kova kolmikko.

****

Tomaattibruschetat

250g (1 rs) kirsikkatomaatteja tai vastaava määrä tavallisia kypsiä tomaatteja
1/2 punainen paprika
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl vaaleaa viinietikkaa (esim. omenaviinietikka)
1 tl sokeria
suolaa

8-10 viipaletta hyvää vaaleaa leipää (meillä tumma chiabatta)
tuoretta basilikaa

(juustoraastetta)

Tee tomaateista ja paprikasta hakkelusta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua hetki.

Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes leivät ovat pinnaltaan rapeita. Ota leivät uunista ja lusikoi täytettä leipien päälle. Laita leivät vielä uuniin noin viideksi minuutiksi. Hienonna sillä välin kourallinen tuoretta basilikaa. Ota leivät uunista ja ripottele basilikasilppua leipien päälle. Juustoraastetta

****

Söimme leipiä avocadokeiton kanssa.

2 kommenttia :

  1. Ja muuta ei tarvita. Talvisaikaan minusta parhaita kirsikkatomaateista tehtynä, kesän parhaaseen tomaattiaikaan, voisin elää näillä. Välillä vain hyvää buffalomozzarellaa kylkeen.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails