keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Paputahna appelsiinitwistillä


Hummushimoissani heitin purkillisen papusekoitusta blenderiin huomatakseni ettei meillä ole sitruunaa edes purkissa. Täytyi soveltaa: puristin sekaan pari ruokalusikallista appelsiinimehua ja maustoin tahnaa Alambiquelta maistiaisiksi saadulla appelsiini-oliiviöljyllä (mainioita tuotteita muutenkin, palaan asiaan).

Appelsiini maistui tahnassa hennosti mutta selvästi, vaikka valkosipuli ja tabascotipat toivatkin mukaan vahvempia makuja. Tahnat ovat siitä mainioita, että ne sopivat lisäkkeeksi, leivän päälle, hampurilais-fajitaks-pitaleipäruoan väliin tai dipiksi. Me söimme paputahnan porkkana- ja kurkkutikkujen kanssa. Hyvää!

****

Paputahna appelsiinitwistillä

1 prk (380/230g) papumixiä tai kikherneitä
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl appelsiini-oliiviöljyä (maistiainen/Alambique)
muutama tippa Tabascoa
yrttisuolaa (ehkä 1/2 tl)
muutama rouhaisu mustapippuria

Laita kaikki ainekset (blenderin) kulhoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi (sauvasekoittimella). Jos appelsiini-oliiviöljyä ei sinulla ole, voit vahvistaa appelsiinin makua laittamalla hieman lisää mehua tai vaikka pienen määrän pestyä ja silputtua appelsiinin kuorta.

****

5 kommenttia :

  1. No hellou, pakko olla hyvää! Olen tän kevään mittaan menettänyt sydämeni taas kaikille tahnoille JA appelsiineille JA pavuille, joten paan tän testiin heti viikonloppuna!

    VastaaPoista
  2. Hello, Mari! Kiva, kun oot linjalla :)
    Samaa tahna-sydän-menetystä havaittavissa täälläkin.

    VastaaPoista
  3. Hummushimo :) Semmonen vaan iskee joskus. Appelsiini se kyllä sopii moneen menoon!

    VastaaPoista
  4. Meillä kaikenlaiset pavut on kovasti suosiossa ja ruokakaapin perussisältöä. Tuntuu että Suomessa pavut ovat aliarvostetussa asemassa, tai sitten niitä ei ole vaan totuttu käyttämään...

    VastaaPoista
  5. Kotiharmi, Hummushimo on vakava tauti, onneksi lääkkeen resepti on helppo. Appelsiinipaputahna taltutti himon, ainakin hetkeksi.

    jokihaka, suomalaisen pitää tiellä pottu ja liha :) No ei, toivottavasti palkokasvien käyttö lisääntyy, meidänkin keittiössä ne saisivat näkyä enemmän.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails