torstai 5. huhtikuuta 2012

Mangovaahto, nopea jälkkäri pääsiäiseksi



Raikas, hedelmäinen ja täyteläinen. Suussasulava, keväänkeltainen ja pirteä. Mämmikö? Ei, vaan mangovaahto, joka on valmista viidessä minuutissa joko jälkiruoaksi tai välipalaksi. Ainekset säilyvät kaapissa viikkoja avaamattomana, joten mangovaahto sopii hyvin myös vierasvaraksi.

Sitä paitsi tämä on paljon parempaa kuin mämmi. 


****

Mangovaahto

1 prk vispi- tai kuohukermaa
1 prk rahkaa
3-4 dl 100% mangososetta
n. 1/2 dl sokeria

Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää rahka ja jatka hetki vatkaamista. Lisää mangosose ja sokeri. Sekoita.

****

Mangososeena meillä oli tätä, S-kaupassa myydään mustassa pahvitetrassa toistakin merkkiä.

Ylemmässä kuvassa olevat munat on ostettu Kööpenhaminasta, hurmaavasta Summerbird -suklaapuoti-konditoriasta.

11 kommenttia :

  1. Minulla on mango tuolla, olen sitä pyöritellyt, että mitä tekisin. Nyt tiedän:) Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Rouva on hyvä vaan. Tuore mango on ihan parasta! Toivotaan, että mangosi on makea.

    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Otsikon luettuani ajattelin, että haa, sinä oot kahminut lähikaupasta kaikki säilykemangot!!! Kas kun mangovaahto oli mielessä mulla, muttei ollu mangoa. Mangososeesta en ole kuullutkaan. Pitää käydä S-kaupassa. Mangovaahto on ihanaa!

    VastaaPoista
  4. Minusta mangosose on satakertaa parempaa kun säilykemango. Omani ostin Stockalta, mustaa boxia oon löytänyt Linnanmaalta.

    Mangosose on muuten älyhyvää kuoharin kanssa, niinkun mangobellini :)

    VastaaPoista
  5. Luin, että mangogobeliini ja mietin, että millaisesta seinävaatteesta mahtaa olla kyse:)

    VastaaPoista
  6. Oh. Huomenna Stokkalle. Mangobellini mielessä.

    VastaaPoista
  7. Hih, teilläkin on Aalto-malja päässyt tarjoiluastiaksi. :D

    Kiitos vinkistä, en ole tuota mangososetta hoksannut, mutta nyt osaan etsiä.

    VastaaPoista
  8. Veikkaan että Alvar A. ei ihan visioinut tätä use casea Savoy-maljakolle, mutta whattheheck, toimii!

    --bronx

    VastaaPoista
  9. Ihanalta näyttää! Voisko rahkan korvata mascarpone juustolla?

    VastaaPoista
  10. Mascarponella voi korvata melkein mitä vain, kun minulta kysytään:)
    Rahka tuo tietysti happamuutta ja keveyttä, mutta mascarpone sellaista samettisuutta, että vola!

    VastaaPoista
  11. Hyvää en laittanu rahkaa

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails