sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Nopea parsa-mascarponepiiras



Nopea ja helppo parsapiiras, olkaa hyvät. 

Pehmeä mascarpone ja reunoilta rapea lehtitaikina ovat mukavasti vastakohtaiset. Suurinta riemua tuovat kuitenkin kasvimaalta ja -huoneesta haetut tuoreet yrtit; seuraavan kerran yrttejä kannetaan kaupasta vasta loppuvuodesta. Silkkaa riemua ja rakkautta!


****

Parsa-mascarponepiiras
(2-4 annosta)

1 lehtitaikinalevy (valmis torttupohja)
reilu ruokalusikallinen mascarponejuustoa (n. 50g)
6-8 vihreää parsaa
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
tuoretta ruohosipulia

Sulata lehtitaikinalevy.  Sekoita mascarponen sekaan hieman suolaa ja pippuria sekä silputut yrtit. Poista parsoista puumainen tyviosa ja kuori parsoja tarvittaessa. Leikkaa parsat puoliksi Puolita taikinalevy (2 annosta), voit myös jakaa levyn neljään osaan (4 annosta). Jaa maustettu mascarpone taikinalevyille ja asettele parsat levyjen päälle. Paista 200 asteessa noin kymmenen - viisitoista minuuttia eli kunnes taikina on kullanruskeaa.

****


Yrttejä lukuunottamatta ainekset olivat purkkien ja punttien periä - taas taiottiin hävikistä herkkua! Hävikistä herkuksi -facebook sivuilla on juuri päättynyt toinen viikkokisa. Onnea voittajille! Uusi kisa saadaan pystyyn pikapuoliin ja luvassa on käsittämättömän upea palkinto. Klikkaa itsesi kisaan!

8 kommenttia :

  1. Kiva ohje! Olin jo riemastua, että tätä teen, taikinaakin on pakastimessa, mutta se olikin piparitaikinaa:)) Juu, yrtit nyt omista varastoista, ihanaa! Ainoastaan basilikaa pitää vielä hankkia.

    VastaaPoista
  2. Piparitaikina voisikin olla mielenkiintoinen ratkaisu :) Mutta mascarpone ei voi olla huono minkään kanssa.
    Eikä yrtit.

    VastaaPoista
  3. Parsa ja mascarpone kuulostavat ihanalta yhdistelmältä, tämä päätyy varmasti testaukseen! Olen usein tehnyt perinteistä parsapiirasta pekonilla, sekin on hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Sini, kurkkasin parsa-pekonipiirastasi - kaunis ja taatusti hyvä. Pekoni kuuluu samaan loistosarjaan yrttien ja mascarponen kanssa:)

    VastaaPoista
  5. Oi, meilläkin olisi pakkasessa jotain valmistaikinaa! Voisko siitä rakennella juustopiiraan...hmmm...raejuustoa, edamia, vuohenjuustoa, chilijuustoa... Miten noita kertyy????? Pittää alakaa syömään juustoja oikein urakalla.

    VastaaPoista
  6. Nämä näyttää todella, todella hyviltä. Ja meillä syödään kans vaan omia yrttejä taas pitkän aikaa. Olen ihan tumpelo puutarhahommissa, mutta meidän ikkunalaudalla ei ole mahdollista tappaa yrttejä, siinä on niin loistavat olosuhteet.

    VastaaPoista
  7. Kotiharmi, juustopiiras, nam!

    Jonna, onneksi luonto auttaa, vaikka tarhuri tyrisikin. Vaikka en usko kyllä pätkääkään, että olisit tumpelo kasvatuspuuhissa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails