maanantai 7. toukokuuta 2012

Pehmenneiden tomaattien pelastus


Kun kirsikkatomaatit ovat nähneet parhaat päivänsä ja pehmenneet, saa niihin helposti uutta sykettä pehmentämällä niitä lisää. Uunissa puolikuivatetut tomaatit ovat hyviä siltään, mutta mainioita (pasta)salaatissakin. Tomaatti tykkää liki kaikista yrteistä, joten makumaailmaa voi muutella kaapin sisällön mukaan. Sujauta tomaattien päälle kuivattujen yrttien purkinpohjat, kohta aurinko jaksaa kasvattaa jo uutta satoa.


****

Uunissa kuivatetut tomaatit

kirsikkatomaatteja
(oliivi)öljyä
kuivattuja yrttejä (esim. oregano, basilika, timjami tai rosmariini)
valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria

Puolita kirsikkatomaatit. Pehmenneet tomaatit sopivat uunitettaviksi mainiosti. Nosta tomaatinpuolikkaat uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Halutessasi voit pilkkoa valkosipulin pieniksi ja ripotella tomskujen päälle, minä halusin mietoa valkosipulin aromia ja lohkoin kynnen muutamaan osaan.

Laita vuoka uuniin 100-120 asteeseen ja paista tomaatteja vähintään tunti, mieluusti pidempäänkin. Jos haluat, voit laittaa uunin luukun väliin puukapustan, jolloin haihtunut kosteus pääsee uunista ulos (hyviä tulee vaikka kosteus jäisi uuniinkin).

****

10 kommenttia :

  1. Puukapustan tilalle sopii myös mainiosti viinipullonkorkki (ei kierre-sellainen). Ainakin meidän uunin saa sillälailla juuri sopivasti raolleen.

    VastaaPoista
  2. Tuolla tavoin ovatkin ihania:) Hassua,minäkin postasin pehmenneistä tomaateista;D

    VastaaPoista
  3. Jou Riikka, viinipullonkorkki on loistoidis. Se ei röötötäkään samalla tavalla kuin kauha.

    Yaelian, huomasin sinun tahnan sillä sekunnilla, kun linkitin omani kampanjan FB-sivuille:) Hassu sattuma.

    VastaaPoista
  4. Nää on kyllä aina hyviä ja myös valjujen tomaattien pelastus! Hienot värit kuvissa ja varsinkin tuo ylempi erityishieno muutenkin...

    VastaaPoista
  5. Täällä tuuletetaan, jokihaka kehuu kuvaa! Kiitos. Tykkään kyllä itsekin ylemmästä kuvasta, aurinko rules.

    VastaaPoista
  6. Tämmöisiä kokonaisia meillä popsitaan talviaikaan tuon tuostakin sekä liha- että kalaruokien kanssa. Talvitomaatit saavat näin ihanat maut, mutta kesätomaateille ei raski (eikä ehdi!) uunia näyttää. Niitä ootellessa...

    VastaaPoista
  7. Kesätomaatit <3, omat tomaatit 100<3

    VastaaPoista
  8. Saa tuulettaa, hienoja kuvia.
    Meilläkin talven mittaan tehdään näitä usein, koska sopii ihan kaikkeen.

    VastaaPoista
  9. meillä taas näin: http://lautasella.blogspot.com/2010/08/uunissa-paahdetut-kirsikka-tomaatit.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails