sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Jätskimäinen kesäherkku


Tässä on kesän 2012 ykköshittiherkku!
Pehmeä kuin kermajätski, lempeä kuin kesätuuli, kevyt kuin lomamieli. Nam.

****

Jätskimäinen kesäherkku
2-3 annosta


2 kypsää banaania
2 dl mansikoita tai 1 dl mansikkasurvosta
(tilkka nestettä tarvittaessa, vaikka kookosmaitoa, mehua)
(tarvittaessa makeutusta, vaikka steviaa tai sokeria)

Laita banaanit pakkaseen ja anna niiden jäätyä kunnolla. Helpommalla pääset, jos kuorit ja paloittelet banaanit ennen pakastamista (en toki älynnyt toimia näin toisellakaan kerralla). Mittaa tehosekoittimeen mansikat tai mansikkasurvos. Jos käytät jäisiä marjoja/survosta, lisää tilkka nestettä ja surraa tasaiseksi. Lisää pätkityt ja kuoritut banaanit. Anna koneen käydä kunnes massa on tasaista. Maista ja lisää tarvittaessa hieman makeutusta. Nauti heti.

****

Resepti on alkujaan Nature Insiderista, minä bongasin sen Hannan tontilta.

Ensimmäisellä kerralla käytin jäisiä banaaneja ja sulaa mansikkasurvosta. Rakenteesta tuli erinomainen, maku ihan mieletön. Toisella kerralla käytin pakastemansikoita ja -banaaneja. Rakenteesta tuli yhtä hyvä, mutta olisimme molemmat kaivanneet hieman lisää makeutta. Tuskin jäisillä mansikoilla on suoraan asian kanssa tekemistä, banskut eivät olleet ehkä yhtä makeita. Seuraavalla kerralla kokeilen herkkua tuoreista mansikoista ja kypsistä jääbanskuista. Uu!

13 kommenttia :

  1. Pakastemarjat sulaneina on karvaita, siks jotkut lisää pakastepussiin hippusen sokeria. Eli makuero jotkui niistä.

    VastaaPoista
  2. Oi miten kaunis kuva! Ja "kevyt kuin lomamieli" on kivasti sanottu.

    VastaaPoista
  3. Laitoin just vesimelonia pakkaseen samassa tarkoituksessa. Katsotaan, mitä kesäkepeyttä sitä syntyykään!

    VastaaPoista
  4. Olen lukenut tästä banaanin jäädyttämisestä monesta blogista, pitäisi kyllä kokeilla! Vesimelonista teemme kesäisin ihanaa drinkkiä Nigellan tapaan. Vesimeloni jäädytetään kuutioina ja surruutetaan tequilatilkan, sitruunamehun ja tomusokerilusikallisen kera kauniinväriseksi sohjoksi. En tarkkaan muista ohjetta, mutta se on mukavaa kesäjuomaa, josta riittää siemailtavaa pitkäksi aikaa.

    VastaaPoista
  5. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Sopii mr maidottomallekin :)

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, tuo on totta! Pakkanen mokoma taitaa olla sokerihiiri, kun nappaa osan marjojen sokerista.

    Merituuli, KIITOS! Lomamieltä odotellessa :)

    Tusla, ooh! Vesimeloni voisikin sopia banskun kanssa ärinomaisesti.

    Campasimpukka, tuo on taatusti hyvää (etenkin, jos jättää tequilan pois):)

    Marja, raakaruokaa, maidotonta, munatonta ja kaikkee. Ja silti hyvää! Tee!

    VastaaPoista
  7. Vaikuttaa herkulliselta, täytyy kokailla tätä mansikkaversiota. Teimme juuri "jäätelöä" jäisistä banaaneista ja raakakaakaonipseistä. Hyvää tuli, mutta hieman lisää makeutusta se olisi kaivannut. :)

    VastaaPoista
  8. Arietta, Mainio idea sekoittaa banaaniin kaakaota, jeejee (teillä on niin hieno blenderi-tehopöhisijä, että sillä varmaan tulee hyvää vaikka pikkukivistä :))

    VastaaPoista
  9. Tämän tyyppisiä jätskejä meilläkin surautellaan silloin tällöin, näin kesällä varmasti useastikin. Avokadokin sopii mukaan!

    VastaaPoista
  10. Paula, voin kuvitella, että avocadosta tulee ihanan "kermainen" suutuntuma. Mitä surautat avocadon kaveriksi?

    VastaaPoista
  11. Taitaa olla vielä mansikoita yhden rasian verran pakkasessa, mutta banaania uupuu. Muuten olisin tehnyt tätä justiinhetinyttänäiltana!

    VastaaPoista
  12. Oijoi!!! Tää on hyvä! Miten on hyvä syöttää lapsille kesäherkkuna jäätelön asemasta ja eipä ne arvaakaan mitä vitamiinipommia syövät:) Ja banaani tuo vielä urheilijanuorukaisille energiaa. Täydellinen välipala! Johanna

    VastaaPoista
  13. Hupsista, täällähän oli kysymys minulle. Siis ihan samaan tapaan teen jätskin: pakastettua banaania, marjoja + avokado ja vaniljajauhetta. Surrur!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails