torstai 2. elokuuta 2012

Munakoiso-halloumkääryleet




Käärimisessä on jotain samalla kummallisella tavalla terapeuttista kuin lahjojen paketoinnissa. Näissä kääreissä piiloon jää tomaattitahna ja minttu, halloum-juusto ei ole syöjälle mikään yllätys.

Kääryleet syötiin uunissa muhitettujen tomaattien ja salaatin kanssa. Olihan hyvää!


****

Munakoiso-halloumkääryleet

1 munakoiso
1 pkt halloumjuustoa
tomaattitahnaa (tai punaista pestoa)
tuoreita mintun lehtiä
oliiviöljyä

Pätkäise munakoison kanta pois. Leikkaa munakoisosta mahdollisimman ohuita siivuja pitkittäin. Jos sinulla on jokin siivutuskone, käytä sitä. Munakoisoja ei tarvitse itkettää suolalla, sillä neste lähtee pois pannulla. Paista viipaleita pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin kunnes ne ovat läpikuultavia (lisää välillä tarvittaessa öljyä vaikka pullasudilla sivelemällä).

Tee tomaattitahna, ohjeen löydät yllä olevan linkin takaa. Leikkaa halloum sopiviksi, pitkänmallisiksi paloiksi. Sivele veitsellä tomaattitahnaa munakoisoviipaleille ohuelti laita halloumtikku viipaleiden ohuempaan päähän poikittain ja laita päälle 1-2 mintunlehteä. Rullaa. Kiinnitä tikulla tarvittaessa (grillissä tikut helpottavat kääryleiden hallintaa).

Paista vielä uunin grillivastuksen alla tai grillissä hetki kunnes halloumjuusto on lämmennyt ja saanut hieman väriä ja munakoiso mukavasti paahtunut.

****

ps. Kokilla on ollut taas monta rautaa tulessa, koska alemmassa kuvassa on jostain syystä sitruuna. Hups.

11 kommenttia :

  1. Loistava idea! innostuin tänä kesänä munakoisoruoista ja tämä sopisi ensi viikon grillailuihin loistavasti :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa hauskalta, pitänee testata - mikä tahansa missä on halloumia on herkkua! :)

    VastaaPoista
  3. Oi wau, näitä täytyy testata! Mielettömän herkullisen näköisiä!!

    VastaaPoista
  4. Tässäpä oiva syy testata halloumin maidotonta korviketta grilloumia :)

    VastaaPoista
  5. annemi, grillissä näihin tulee erihyvä paistopinta! Peukku munakoisoinnostukselle:)

    Sini, moon samaa mieltä! Halloum rules!

    Pitkä, kiitos! Minttu toimi tässä just loistavasti, piste koko hommalle.

    Marja, en ole ikinä kuullukaan grilloumista. Kerro sitten ihmeessä miten hän toimi!

    VastaaPoista
  6. Rullaatirullaa:) sä olet paitsi (ruokaa) rakastava ja mahdottoman kiva savolais-eukko, niin kova tyyppi rullaamaan herkkuja toistensa sisään! Mutta tämä rulla voittaa kyllä edelliset, jotka nekin näyttää namilta. Mutta halloum ja munakoiso ja vielä vähän pestohtavaa juttua! Huh! Johanna

    VastaaPoista
  7. Ja aatteleppa, kun munakoison saan kohta omasta puskasta! Sitten nämä vasta hyviä ovat!

    VastaaPoista
  8. Mää en oo huomannut meidän puskissa munakoisoo lähellekkään muistuttavia pötköjä.... Mistähän mää ehtisin? Luulen että joutuu s-merketista hakeen;) auta mua ehtiin!!! Johanna

    VastaaPoista
  9. Johanna, tule tänne etsimään!

    VastaaPoista
  10. KIITOS tästä reseptistä, on aivan mahtavan hyvää!

    Tarjoilin näitä basilikalla maustetun polentan ja vihreän salaatin kera ja oli itkettävän hyvää. Ehkä yksi parhaista aterioista, joita olen onnistunut tekemään. Nyt viikonloppuna teen uusiksi, grillillä uunin sijasta.

    Jatkakaa samaa ruullaavaa linjaa, teillä on tosi kivoja reseptejä täällä :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos, MissJenny!
    Aivan ihana kuulla! Ilostutit hurjasti perjantaitamme.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails