tiistai 18. syyskuuta 2012

Viikon voimamuona: pinaatti-fetaletut



Pinaattiletut ovat voimamuonaa parhaasta päästä: rapeat voinsuolaiset reunat voimaannuttavat sielua, pinaatti tekee hyvää keholle. Eikä fetajuusto nyt varsinaisesti voi tilannetta heikentää, päinvastoin.


****

Pinaatti-fetaletut

5 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 1/2 tl suolaa
hyppysellinen muskottipähkinää
2 1/2 - 3 dl vehnäjauhoja*
200-300g tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia)
100g rasvaista fetajuustoa

Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhdo lehdet ja ryöppää niitä hetki kiehuvassa vedessä. Valuta huolella ja puristele vielä liika neste pois. Hienonna veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se.

Riko kananmunat maidon joukkoon, vispaa rakenne tasaiseksi. Lisää suola, muskottipähkinä ja pinaatti. Sekoita. Lisää jauhot pienissä erissä, jotta paakkuuntumisenesto on helpompaa. Jos käytät tuoretta pinaattia, vois halutessasi ajaa taikinan tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää murusteltu feta ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

Sekoita taikina ja paista letut voissa.

* jos käytät pakastepinaattia, laita jauhoja hieman enemmän kuin tuoretta pinaattia käyttäessäsi.

****

17 kommenttia :

  1. Parempaa voimaruokaa ei olekaan, pinaattikeitto on kyllä omissa voimaruoissa lähellä samaa tasoa. Kauniit letut ja houkuttelevat kuvat taas kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jonna!
      Keittokin on kyllä hyvää, mutta rapea paistopinta (eli riittävä voin määrä) kääntää voiton mulla lettuihin. Toi toinen taitaisi valita sen sijaan keiton.

      Poista
  2. Vaikken ole pinaattilettujen suurin ystävä, niin näyttävätpä vain houkuttelevilta noissa sun ottamissa kuvissa!

    VastaaPoista
  3. Tästä muistuikin mieleen, että minäkin olen tehnyt viime vuonna pinaatti-fetalettuja. Harmi, kun ovat unohtuneet nyt johonkin mielen syövereihin. Kiitos siis muistutuksesta, taidanpa tehdä heti viikonloppuna!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvähyvä!
      Se on jotenkin hämmentävää, miksi jotkut herkkuruoatkin aina unhtuu piiiitkiks ajoiks.

      Poista
  4. Tänä kesänä unohtunut tehdä, nyt täytyy korjata asia. Meillä on tehty isoja pinaattilettuja ja täytetty ne feta-tzatziki täytteellä, herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kääk, Minna, miten kuulostaa mahtavalta!

      Poista
  5. Meillä on huomiseksi suunniteltu pinaattilettuilta, mutta enpä ollut tajunnut että sinne voisi jemmata fetaakin. Tämä menee siis testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaattilettuilta, kuulostaa täydelliseltä!

      Poista
  6. Lapasen rouva19.9.2012 20.59

    Jahas, nyt on hyvä syy laittaa pinaattia maahan ensi keväänäkin! Kuluneen kesän letuista näköjään unohtui feta jonnekin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, onneksi kevät tulee pian (jep, puolen vuoden päästä on jo kevätkuu). Mulla on muuten takataskussa toinenkin erinomainen syy pinaatin kasvattamiselle. Pysy linjalla!

      Poista
  7. Muistoni pinaattiletuista ovat kaukaa kouluajalta eivätkä ne ole ollenkaan mieluisia muistoja. Omista pinaateista tällaisia voisikin kenties kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulun pinaattilötkö(letut) ovat kaukana omatekemistä! Tee ihmeessä, omista pinaateista tulee tietysti parhaita:)

      Poista
  8. Meillä tosiaan epäonnistui aika täydellisesti pinaatti, tuli se yksi pikkurillinkynnen kokoinen lehti... Mutta ei sen pidä estää voimaruoan syömistä! Ensi vuonna kokeillaan uudelleen ja sitä odotellessa ostan kaupasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinaatti on aika veikeä ja itsepäinen kasvatettava. Meilläkään ei ollut paras pinaattivuosi siellä missä se piti kasvaa. Mutta sitten löysin valtavan kasvuston siellä missä se kasvoi toissavuonna. Mulla on hyvin jännittävä elämä.

      Poista
  9. Näitä on varmasti kokeilta itsekin, näyttää niin herkullisilta :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails