keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Paljon puhetta avokadopastasta


Siitä puhutaan kaikkialla ja se on saanut koko kokkaavan kansan kantamaan kassoille kasvisruoka-aineksia. Yhtäkkiä karppaavasta lihansyöjäkansasta tuli avokadopastakansa.

Hyvä niin, sillä pasta oli aivan tyrmäävän hyvää. Jos pidät guacamolesta, rakastat avokadopastaa. Ja vaikka et pitäisikään guacamolesta, rakastat sitä silti.

****

Avokadopasta
4 annosta

spagettia
1/2-1 dl keitinvettä

2 kypsää avokadoa
1 valkosipulinkynsi
1 lime
1/2 punainen chili
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikan lehtiä
kourallinen silolehtipersiljaa
1 dl parmesanraastetta
1 dl pecorinoraastetta (tai 2 dl parmesanraastetta)
suolaa
mustapippuria

Kuori valkosipulinkynsi ja pilko se. Poista chilistä siemenet ja pilko hedelmäliha. Laita silput kulhoon ja purista joukkoon limen mehu. Hakkaa basilikan ja silolehtipersiljan lehdet veitsellä pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon. Lisää myös juustot raasteena. Kuori avokadot, poisto kivet ja kuutioi hedelmäliha. Lisää kulhoon, sekoita. Mausta seos suolalla, pippurilla ja öljyllä. Voit vähän liiskata avokadokuutioita lusikalla/haarukalla, jos haluat.

Keitä pasta ja kauhaise talteen noin desin verran keitinvettä. Valuta pasta. Yhdistä pasta ja kastike, lisää hieman keitinvettä joukkoon. Sekoita ja tarkista suola ja pippuri. Raasta päälle parmesania.

****

Resepti on Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa - parempaa arkiruokaa -keittokirjasta (s. 49). Vilkaisepa Safkaa -sivu Facebookista, sinne on koottuna linkkejä avokadopastan riemullisesta matkasta maineeseen. Wau!

12 kommenttia :

  1. Tämä villitys on kyllä ihan uskomaton. Kukapa uskoisi, miten yksi resepti lähtee lentoon tällä voimalla. Kirja on muutenkin minusta oiva. Toivottavasti se saa tästä siivet alleen!

    VastaaPoista
  2. Safkaa on kyllä mainio opus. Sinun äsken julkaisema pasta on seuraavana listalla, hiirenkorvalla ollut elokuusta alkaen.

    Kirjan lento on kaiketi aika hyvällä mallilla, kun kirja keikkuu akateemisessa ties monettako viikkoa top vitosessa. Ihan mahtavaa!

    VastaaPoista
  3. En oo vielä ehtinyt itse kokeilla, mutta olen kyllä pannut merkille, että pasta on tosiaan saanut räjähdysmäisen suosion! Mies tätä ei takuulla syö (ei tykkää avokadosta), mutta pitää tehdä itselle joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, Virpi! Ja lahjo mies ainakin maistamaan; avokado tekee pastasta kermaisen oloisen olematta itse asiassa juuri lainkaan avokadomainen.

      Poista
  4. Tunnustan, että minäkin olen tehnyt avokadopastaa jo kaksi kertaa. Seuraavaksi aion kyllä kokeilla sitä hapankaalilaatikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokkasin ensin kerran ja heti seuraavana päivänä toisen kerran. Koukutuin kerralla:)

      Poista
  5. mua tekis mieli koittaa ihan kamalasti mutta hinta nousee aika pilviin kun täällä brasseissa tuo pecoriino ja parmesan on oikeita luksustuotteita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, eikö hintaa kompensoi yhtään se, että ehkä avokadot on siellä vähän täkäläisiä halvempia? Vai onkokaan, lähempänä kasvavat ainakin?

      Pelkällä parmesaanillakin tuli aivan huippua, ei siis välttämättä tartte ostaa molempia!

      Poista
  6. Minä tein sitä tänään,mutta käytin sobanuudeleita tavallisen pastan sijaan ja oli silleenkin älyttömän herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava idea! Pitää kokeilla!

      Poista
  7. Täältäkin oli avocadot loppuneet kaupasta, täytyy varmasti itsekkin koittaa. Chicling blogissa oli julkaistuna myös se ensimmäinen versio, joka hiukan poikkesi tästä ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näen sieluni silmin keltaisen lehdistön otsikon: "Kaamea avokadokato!" :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails