torstai 6. joulukuuta 2012

Rieskarullat poro-omenatäytteellä


Hyvää itsenäisyyspäivää!

Juhlistakaamme itsenäistä kotimaata kiitollisuudella ja ilolla. Juhlan kunniaksi nautittavan kuohuvan tai glögin seuraan sopii erinomaisesti poro-omenatäytteiset rieskarullat.

****

Rieskarullat poro-omenatäytteellä

4 ohutta, neliönmallista rieskaa (meillä Fazer Rullarieska)
150g kylmäsavuporoa (esim. rouheena)
1 prk (120g) smetanaa
2 rkl ranskankermaa (tai esim. turkkilaista jugurttia)
1 pienehkö sipuli
1 omena
2 tl hunaja-omenaviinietikkaa
1 tl makeaa sinappia
mustapippuria

Tee kylmäsavuporosta pienen pientä rouhetta. Ajoin valmiin rouheen vielä tehosekoittimessa pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli aivan pieneksi. Raasta omena hienolla terällä, vaikkapa viilaraastimella. Sekoita kaikki ainekset.

Jaa ja levitä täyte rieskojen päälle tasaisesti. Rullaa lyhyeltä sivulta alkaen. Kääri folioon/kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan, kostumaan ja tasaantumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi (rumat päädyt voit leikata ensin ohuelti pois ja syödä ettei tiule hävikkiä).

Tarjoa esimerkiksi glögin kanssa tai osana salaatti- tai alkupalapöytää.

****

8 kommenttia :

  1. Liha ja hedelmä on aina ihana yhdistelmä - meillä syödään tänään possua ja luumua.
    Hyvää itsenäisyyspäivää !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Possu ja luumu on upea pari - juhlaruokaa!

      Poista
  2. Hienon sinivalkoiset rullat. Omena ja poro vaikuttaa hyvältä yhdistelmältä.
    Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valjunväriset rullat saivat helppoa raikastusta lipuista :)
      Omena sopi kyllä kivasti suolaisen poron kylkeen.

      Poista
  3. Hyvää itsenäisyyspäivää! Poron ja omenan yhdistelmä toimii!

    VastaaPoista
  4. Minulla on ollut pitkään rieskarullat to do-listalla, mutten ole saanut aikaiseksi tehdä niitä vielä. Nämä vaikuttaa todella herkullisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JenniKaroliina, kiva kun kommentoit!
      Suosittelen rieskarullien pyörittelyä - helppoa hommaa. Ja kun rullat voi tehdä edellisiltana valmiiksi jääkaappiin, on juhlapäivän tekeminen vain leikkausta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails