maanantai 7. tammikuuta 2013

Pikaruoka III: Mustapapu-avokadosalaatti


Rentouttavan loman jälkeen arki on taas astunut areenalle. Ensimmäisenä lomanjälkeisenä kotityöpäivänä eniten otsaryppyjä aiheutti lounas töiden soljuessa sopivalla vauhdilla - miten onnekas olenkaan mielekkäästä ja inspiroivasta työstä!

Mustapapu-avokadosalaatti toi päivään lisää puhtia. Kun ainekset sekoitetaan illalla, kutsutaan seosta salsaksi ja viereiseen kulhoon katetaan maissilastuja.

****

Mustapapu-avokadosalaatti tai -salsa

1 prk mustapapuja (esim. 285/170g)
1 avokado
tuoretta korianteria tai persiljaa
muutama kirsikkatomaatti
sitruunan tai limen mehua
suolaa

Valuta, huuhtele ja valuta mustapavut. Kuori ja kuutioi avokado ja pilko tomaatit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Säädä suola ja happo kohdilleen.

ps. valkosipuli sopii sekaan hyvin

****

Muita viidessä minuutissa valmistuvia ruokia ovat esimerkiksi nämä:

21 kommenttia :

  1. Näyttää tosi herkulliselta! Pitää kokeilla tätä joskus. En ole ehkä koskaan käyttänyt itse mustapapuja missään..

    VastaaPoista
  2. Tästä on helppo aloittaa mustapapuilu! Papuruoat ovat nostaneen meillä päätään vasta muutaman viime vuoden aikana. Ne on niiiiin hyviä (varsinkin jos viitsisi itse keittää...).

    VastaaPoista
  3. Pidän tämän mielessä! Mulla ois pakastimessa valmiiksi keiteltyjä mustapapuja, kun keitin niitä ison kattilallisen pikkujoulukeitostani varten ja kaikkea en siihen käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten teet sitä soppaa uudelleen, se oli älytsinhyvää!

      Poista
  4. Pavut ovat ihania ! Meillä on viime vuosina innostuttu syömään niitä monenvärisinä ja muotoisina :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Muutaman edellisvuoden aikana on meilläkin papujen käyttö on lisääntynyt hurjasti.

      Poista
  5. Kiva idea! Tästähän saa loistavan lisukkeen vaikka mille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisuke, lounas tai dippikorvike - menee monessa muodossa :) Mille kaikelle laittaisit tämän lisukkeeksi?

      Poista
    2. Heti ekaksi tuli mieleen ne erinäisen lampaan osat, joita meillä on pakastimessa. Ois varmaan mukavan raikas lisuke. Ja uunisiialle kans, nam! Pavut ja avokado meni heti tän viikon ostoslistalle :-)

      Poista
  6. Nää oot pikaruokavelho :) Tai veleho siis, oululaisittain! Aina joku näpsäkkä pikaohje taskunpohjalla jaettavaksi, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kotiharmi! Mutta tämä on katsos osastoa "woman got to do what woman got to do" - työpaikkaruokalassa kotipäivinä ei kokin paikalla ole ruuhkaa (Pultti ei osaa vielä kokata) ja nälkä on pakko taittaa, yleensä nopeasti ;)

      Poista
  7. Erinomaista! Poimin kaikki nopeiden kotilounaiden vinkit talteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, Mari, että meillä on yhteinen vene.

      Poista
  8. Tosi herkkullisen näköinen lautasellinen! Tämä olisi kyllä ihan nappi lounaaksi mukaan töihin. Olen laittanut korianteria nyt vaikka mihin. Jotenkin tekee raikasta mieli, ja se yksi paras maku juuri nyt. Tuo pyyhe on muuten tosi kaunis - löytyy omastakin kaapista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiina! Papusalaatti täyttää kyllä kaikki mukaanotettavankin lounaan merkit: helppo kuskata, ei nuhjuunnu ja voi tehdä edellisiltana tai nopeudessaan aamullakin.

      Pyyhe on ihan minun suosikki, upea!

      Poista
  9. Räpsäsinkin jo kuvan Instagramin puolelle, mutta toitotetaan nyt sitten tännekin, että tein äsken tätä ihan samaa, mutta voipavuista. Ja uh-huh, että oli hyvää! Taitaa äitiyslomani olla nyt pelastettu niiltäkin päiviltä, kun jääkaapista ei löydy tähteitä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, Mari! Bongasinkin IG:n kuvasi. Siinäkin mielessä tämä on sinulle hyvä resepti, että tätä voi syödä yhdellä kädellä ;)

      Poista
  10. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista
  11. Työkaverini näytti Instagramissa ollutta herkullista broileriperuna-ruokaa.. Voisitko laittaa listan, mitä kaikkea hyvää siihen oli käytetty? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, että Instagram-kuvatkin lähtevät elämään, jee-jee :)

      Vuokaruoassa oli 3 maustamatonta koipireittä, joiden nahan alle laitoimme suolalla molemminpuolin maustetun sitruunaviipaleen, perunoita epämääräisinä lohkoina sekä kaiken päälle kaadettu ja käsin levitetty kastike. Kastikkeessa oli sitruunamehua, sitruunankuorta raasteena, oliiviöljyä, tuoretta timjamia, valkosipulia, suolaa ja pippuria. Reippaalla mutta vapaalla kädellä kaikkia. Reipas puolituntia uunissa ja avot.

      Tänään söin lounaaksi eiliseltä jääneen koiven. Muuten oli hyvää edelleen mutta nahan rapeus oli tiessään. Buu sille ;)

      Poista
    2. Kiitti, kokeillaan viikonloppuna :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails