perjantai 1. maaliskuuta 2013

Hän on täällä taas.


Maaliskuu on lempikuuni. Se on myös lempivuodenaikani ensimmäinen kuu, jolloin on aika:
  • laittaa kinkut kuivamaan pihalle, on se vaan niin järjettömän hyvää kaikessa seitsemän prosentin suolaisuudessaan
  • kylvää basilikan, tomaattien ja monen muun herkun tai kaunistuksen siemenet
  • lapioida kinttupolku kasvihuoneelle ja sulkeutua satumaahan
  • kipaista tunnelmoimaan lähipuutarhalle, joka aukeaa loppukuusta
  • hihitellä hiihtolomalaisena
 Ah. Nautin joka hetkestä.

22 kommenttia :

  1. Mukavaa maaliskuuta! Saisko yhden tuollaisen kinkun kotiin kuljetettuna..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta! Sehän järjestetään!

      Poista
  2. Mä oon niin kateellinen teidän pihalle :) Vaikka oonkin nähnyt sen vain talvella, niin se näytti just sellaiselle, että siellä kasvaa kesäisin vaikka mitä herkkuja! Onnellinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heidi! Kaikkea herkkua täällä kasvaakin: nokkosia, vuohenputkea, voikukkaa ja juolavehnää noin niin kun esimerkiksi :)

      Onhan piha ihana, ei sitä käy kieltäminen. Ja jos oikein multapeukaloa syyhyttää niin tervetuloa mönkimään - pientä kevyttä puuhaa löytyy aina ;)

      Poista
  3. Puutarha ja etenkin siemenet ovat tänään olleet myös täälläkin ahkerasti mielessä :). Ja tosissaan kinkkukin kelpaisi ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta miten ihmeessä kohtuullisesti kylväminen voi olla niin vaikeaa? TAAS olen laittanut ihan liikaa tomaatteja, näemmä. Vaikka ihan vaan muutaman olevinaan laitoin. Liiaan huumaavaa puuaa ;)

      Poista
  4. No eipä ole ollenkaan huonon kuuloinen maaliskuu! Täällä sitä synkentää se, että mä aina vanhenen maaliskuussa :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maaliskuu on siis sinulla viisastumisen kuu, eiks je! Aurinkoa ja onnea!

      Poista
  5. Maaliskuu, aurinko ja kuivaliha!!! Kyllä tätä on odotettukin. UUUH, IIIIHHHANAA! Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri. Nyt vaan hyviä kelejä ja silleen. Pääsiäisenä jo maistellaan!

      Poista
  6. Kuivatitte siis ihan täällä Oulussa ? Mieheni kanssa ollaan delegoitu asia aina hänen isälleen Koilismaalle kun on ajateltu ettei täällä ole tarpeeksi pakkasen/auringonpaisteen vaihtelua. Tänä vuonna ajateltiin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilkaa, Marika, ihmeessä! Me ollaan nyt kahtena tai kolmena keväänä kuivatettu lihaa täällä Oulussa (siitäkin huolimatta, että koillismaalaiset nipisee, ettei oulussa voi kun tää ei oo pohjoista ja on meri-ilma ja kaikkea ;) ). Voihan se olla, että meillä on tuuri käyny kelien kanssa, mutta hyvin liha on kuivunu.

      Kuvassa kiikkuvat kinkut on Pudasjärvellä kuvattuja, meidän kinkut pääsee pihalle huomenna.

      Poista
    2. Juu, kai se täälläkin tarpeeksi on lämpötilavaihteluja. Ja se meri-ilmahan on jo valmiiksi suolaista ;-)
      Tarttee vaan kipaista tuota kanaverkkoa ja lykätä paistit räystäälle naapureiden kummasteltavaksi. :-)

      Poista
    3. Olispa aika ihana, jos meri-ilma suolaisi lihat sopiviksi! Ehkä jotain pientä lisäsuolantynkää kuitenkin kaivataan :D

      Poista
  7. Namnamnam, kuivalihan on aina in ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkii! Sinäkin olit näemmä tehnyt kuivalihaa :)

      Poista
  8. :O kunnioittavasti ja ihaillen kumarran ja siirryn haaveilemaan omasta pihasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos kumarruksesta. Kun Riksun haaveilut vaatii multaa kynsien alle niin saa tulla kylään!

      Poista
  9. rispektiä lihoista. vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä hommassa rispekti irtoaa melko helpolla, mutta kiitos, Merituuli. Aktiivinen puuhailuaika on ehkä vartin lihan suolauksineen ja ripustamisineen. Tuuli, aurinko ja pakkanen tekevät loppupuuhan.

      Poista
  10. Todellakin rispektiä. Oot kyllä aika pakkaus Hannele!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails