sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Lämmin vermicelli-kasvissalaatti


Lämmintä riisinuudeli-kasvissalaattia syödessä pohdimme salaatin ja wokin hennonhäilyväistä eroa. Että semmoinen syvällinen ja elämää tärkeämpi keskustelunaihe.

Ruoka oli erinomaista, mutta se ei siivittänyt meitä tuon vaativan aiheen selvittämiseen. Ruoka vei nimittäin kielen mennessään.

****

Lämmin vermicelli-kasvissalaatti
2-4 a

100g vermicellinuudelia (ohutta riisinuudelia)
tilkka öljyä
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl tuoretta inkivääriä 
n. 150g valkokaalia
n. 150g siitakesieniä
2 keskikokoista porkkanaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sienikastiketta (mushroom sauce)
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
kevätsipulia
tuoretta chiliä

Työstä ensin kasvikset: kuori valkosipulinkynnet ja pala inkivääriä, tee niistä pientä silppua. Puhdista ja puolita tai pilko sienet. Suikaloi kaali ja porkkana ohuiksi suikaleeksi. Silppua valmiiksi myös yrtit, kevätsipulit ja pätkä tuoretta chiliä.

Kuumennä pannulla öljyä. Kuullota siinä hetki valkosipuli- ja inkiväärisilppua. Lisää sienet ja kääntele keskilämmöllä kunnes sienistä on lähtenyt liiat nesteet. Lisää kaali ja porkkanat, sekoittele vielä muutama minuutti, mutta jätä kaali ja porkkana rouskuvan rapeaksi.

Samalla kun paistelet kasviksia, keitä vermicellit paketin ohjeen mukaan. Pätki nuudeleita hieman lyhyemmiksi joko raakana tai kypsänä (joku nuudelimerkki katkeaa paremmin raa'an rapeana, toinen kypsänä saksilla), jotta niitä on helpompi sekä syödä että sekoittaa muihin aineksiin. Sekoita nuudelit kasvisten joukkoon, lisää keskenään sekoitetut maustekastikkeet ja ripottele päälle yrtit, kevätsipulit ja tuoreen chilin renkulat.

****


8 kommenttia :

  1. Nuudelisalaatteihin ei kyllä kyllästy ehkä koskaan ja siihen löytyy yleensä aina ainekset kaapista! Noita sieniä pitää kyllä seuraavan kerran testata laittaa sekaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkinmoisen nuudelisalaatin saa aina aikaiseksi, kun vähän kaapin reunoja raapii :)
      Sienet on hyviä, tässäkin! Ja tuo sienikastike oli mukava tuttavuus.

      Poista
  2. Siitakesienet puuttui meidänkin salaatista. Ehdottomasti kokeiltava niillä ja pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Ovat ärinomaisia!

      Poista
  3. Vai mushroom sauce.. Eipä ole osunut silmiin. Minkä merkkistä käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tulee tekstiä suoraan purkista: Mushroom vegetarian sauce healthy boy brand yan wal yun co., ltd.

      Että semmonen merkki! Kastike sisältää vettä, soijaa, sieniuutetta, sokeria, suolaa ja sitten aineksia, jotka eivät siedä päivänvaloa ;)

      Poista
  4. Sulla on kyllä mahtavia kasvisreseptejä täällä. Tämäkin menee kokeiluun!

    Muakin kiinnostaa tuo sienikastike. Mitä? Mistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Elina! Me ollaan aivan sekakäyttäjiä, mutta ehkä viikko sitten just puhuttiin, että kasvisruokien osuus on tainnut olla viime aikoina arjessa kasvussa.

      Sienikastikkeen tiedot ovat siis tuossa yllä. Ostin pullon aasiakaupasta

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails