torstai 18. heinäkuuta 2013

Valkosuklaatäytteiset vadelmat



Muistatteko, kun tein viime kesänä täytettyjä mansikoita? Mansikoiden sisään lusikoitiin makeutettua mascarponejuustoa ja ne dipattiin keksimurussa - takuuvarma hitti noutopöytään tai piknikille. 

Valkosuklaatäytteiset vadelmat vaativat hieman enemmän kärsivällisyyttä, mutta takaan niiden olevan vaivan arvoisia. Raikas vattu ja kermaisella tuorejuustolla pehmennetty valkosuklaa ovat täydellinen makupari, eikä kukaan voi vastustaa pieniä ja suloisia syötäviä.

****

Valkosuklaatäytteiset vadelmat

50g valkosuklaata
n. 100g maustamatonta tuorejuustoa
n. 200g tuoreita, kotimaisia vadelmia

Sulata suklaa vesihauteessa, nosta kulho pois lämmöstä ja sekoita suklaasulan joukkoon tuorejuusto. Sekoita, kunnes täyte on tasaista. Täytä vadelmat. Vadelmien täyttäminen onnistuu helpoiten pursottamalla täytettä joko pussiin leikatun pienen reiän tai ohuehkokärkisen tyllan avulla. Laita täytetyt vadelmat jääkaappiin jäähtymään.

****

24 kommenttia :

  1. Aikamoinen homma varmaan täyttää pikku vadelmat valkosuklaalla mutta voin ihan kuvitella sen maun.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika nopsasti vatut lopulta täyttyvät, kun on sopiva pursottimen suutin/reikä pussissa. Näyttää isommalta hommalta kuin onkaan.
      Ja maku, ah!

      Poista
    2. Vattujen täyttäminen on itseasiassa tosi nopeeta ja helppoa:) Syntyy liukuhihnalta! Kokeiltu on 6 rasiaa... Johanna

      Poista
  2. Nostan hattua näpertelyjaksamukselle! Olivat nämä kyllä söpöjä ja makoisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pientä ja sievää :) Kiitos hatunnostosta!

      Poista
  3. Välivadelmat olivat ihastuttavia! Montakohan söin? Ei ne silti kesken loppuneet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä söin ainakin monta. Ja eilen kokonaisen veneellisen!

      Poista
  4. Oi, miten ihania! Vähän näpertelyä, mutta varmasti hurjan hyvä mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä mieli ja hyvä maku, niiden eteen jaksaa vähän näpräilläkin :)

      Poista
  5. Rakkaalla lapsella monta nimeä: välivadelmat, vadelmavenepakolaiset... Ihania olivat! Kiitos pyöräily- ja piknikkiseurasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle. Oli lystikästä!

      Poista
  6. Aivan mahtava idea, tätä on pakko kokeilla. Karhunvatukat voisivat toimia myös ja olla hiukan helpompi täyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytetyt karhunvatukat olisivatkin taatusti ihan supereita!

      Poista
  7. Mahtavan näköisiä, söisin rasian yhdellä istumalla! Mä olen vaan niiiiiin onneton pursottimien kanssa, pitäisi harjoitella aluksi jollain isommalla marjalla. Tai vesimelonilla, siihen ehkä saisin minäkiin osumaan... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vein ensimmäisen satsin piknikporukalle, toinen satsi syötiin sekunissa herra Kokin kanssa puoliksi. Molemmille oma vene, täydellistä :)

      Poista
  8. Nämä oli ehdottomasti illan söpöintä syötävää :) Ja niiden munakoisojuttujen ohjetta odottelen innolla ja testaan heti sopivan tilaisuuden tullen. Kiitos seurasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (vadelmien) söpöystunnustuksesta :D

      Munakoisojutut tein selkärangasta. Täytyy ottaa uusiksi, että saan ohjeen talteen.

      Poista
  9. Voi Hannele, miten huikeaa! Mitä kaikkea se pikkumusta ehti värkkäämään sillä välin kun teit vadelmaherkkuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ullanen!
      Heh, arvaa vaan :) Mitä pikkukoira ei ehtisi tehdä. Puuh.

      Poista
  10. Huippuhyviä oli - kiitos vinkistä! Sooloilin ja lisäsin mariannerouhetta, passas ku nenä päähän ja valkosuklaa vadelmaan! :) Kirjoitteleeko se teidän kaksikon toinen osapuoli tänne koskaan mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sooloilu on suotavaa - kiitos itsellesi vinkistä! Alkuviikosta naureskelin vattupuskassa, että osa villivatuista olisi kyllä melko villi täyttää, niin pieniä osa oli. Osa oli taas niin valtavia, että puutarhavatutkin kalpenevat!

      Minä vastaan teksteistä ja kuvista täällä Kokkipottilassa. Herra Kokki on kuitenkin tärkeässä roolissa blogissa, sillä koetut ruoka-, keittiötarha- ja matkaelämykset ovat valtaosin yhteisiä ja blogi on paljon muutakin kuin tekstit ja kuvat. Välillä herrashenkilö toimii apukokkina, välillä pääkokkina tai kokkikaverina. Myös ideoijana, kriitikkona ja kielentarkastajana sekä mielipiteiden antajana/peilinä, kuvanvalitsijana ja kannustajana herra Kokki on taituri - taustavoimanana siis liki jokaisessa julkaistavassa jutussa.

      Poista
  11. Ihanan näköisiä! Kesän satoa odotellessa... :P Tärkeitä nuo taustavoimat. Ja ihanat ja HYVÄT sivut tulla!

    VastaaPoista
  12. Ihanan näköisiä ovat, pitääpä ruveta odottelemaan vattusatoa! ja huikean hyvät sivut sulla, kiitos Rva ja Hra kokille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puronvarsi mukavasta palautteesta, ihana kuulla! Vattusatoa odotan minäkin.

      Taustavoimat ovat vertaansa vailla ja tuikitärkeitä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails