torstai 29. elokuuta 2013

Ruusukaali-avokadosalaatti rapealla kinkulla ja parmesaanilla


Jos listaisin kymmenen lempiraaka-ainettani, olisivat kaikki tämän salaatin kuusi ainesosaa mukana listalla. Ilmakuivattu kinkku, avokado, valkosipuli, limetti ja parmesaani ovat listalla ympäri vuoden. Ruusukaali pääsee mukaan heti kun kotimaiset, tuoreet, uudensadon pikkukaalit saapuvat kauppoihin.

Loput neljä top-kymmenen raaka-ainetta on liki mahdoton nimetä. Yhden paikan saisi ehkä pavut, ravut tai kananmuna ja toisen yrtit, tomaatti tai mango. Kaksi viimeistä täytyy ehdottomasti jättää kausittaisten mielitekojen ja hetken huuman täytettäväksi, avoimeksi yllätyksillekin. Mitäs sinun listallesi päätyisi?

****

Ruusukaali-avokadosalaatti rapealla kinkulla ja parmesaanilla 
kahdelle pääruoaksi, useammalle lisäkkeeksi

300-400g ruusukaaleja
4-6 siivua ilmakuivattua kinkkua
1 valkosipulinkynsi
1 avokado
kourallinen parmesaania raasteena
limetin (tai sitruunan mehua)
tilkka öljyä
suolaa
mustapippuria

Poista ruusukaaleista kannata ja joko siivuta tai lohko kaalit. Silppua valkosipulinkynsi ja raasta juusto valmiiksi. Paahda kuumalla pannulla kinkkuviipaleet rapeiksi ja siirrää lautaselle jäähtymään. Laita pannulle tilkka öljyä, valkosipulit ja ruusukaalit, sekoittele ja anna kypsyä muutamia minuutteja. Ruusukaalit saavat jäädä selvästi napakoiksi, älä missään nimessä päästä niitä täysin pehmeiksi.

Kuori ja kuutioi tai siivuta avokado. Silppua myös rapeutuneet kinkkuviipaleet. Sekoita ruusukaalien joukkoon kinkku, avokado ja juustoraaste. Mausta limetin mehulla sekä suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa lämpimänä (tai kylmänä, erinomaista niinkin).

****



8 kommenttia :

  1. Kyllä, samoja raaka-aineita löytyisi minunkin listaltani :) Tätä salaattia on pakko kokeilla lähiaikoina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ihan pakko. Kastikettakaan ei kaipaa, kun avokadon kermaisuus sulaa suuhun. Voi lääh, voiko tätä syödä koko syksyn?

      Poista
  2. oh ihana, pitää tehdä hetimmiten.
    topkympissä olisi mullakin avocado, valkosipuli ja parmesaani, sitruuna limen sijaan ja voi. Saako sanoa kuohuviini? Sanon vaikkei saiskaan. Sriracha, hunaja, inkivääri, chili, apua.
    Kyllähän se lista vaihtelee kausittain, onneksi ei tarvitse kiveen hakata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuohuviini - tietenkin! Se on niin itsestään selvästi topeissa, etten edes älynny mainita!

      Sinun lista kuulostaa, Hanna, loistavalta! Ihmekös sun reseptit miellyttää minua :)

      Poista
  3. Hitsin hyvä näköistä! Pitää kokeilla ehdottomasti! Ja Hanna, kyllä saa sanoa kuohari! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, ulla!
      Kokeile ihmeessä ja kerro mitä pidit. Minä aion tehdä tätä taas alkuviikon lounassalaatiksi.

      Poista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. EEEEEEIIIIIII! Poistin vahingossa sinun kommentin, Akvis! Anteeksi.

    Kiitos kuvakehusta, tuli ilomieli :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails