sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Paahdettuja kasviksia & pastaa


Uunissa paahdetut kasvikset ovat helppoudessaan ja herkullisuudessaan lisäkkeiden aatelia. Eikä kukaan voi väittää, että ruoka olisi tässä tapauksessa kallista, sillä ainekset eivät montaa euroa maksa.

Mutta sivuosasta päärooliin paahdetut kasvikset pääsevät, kun niiden rinnalle keitetään täysjyväpastaa. Kasvikset uunissa saama intensiivinen maku, suolaisuuden ja makeuden yhdistelmä ei paljoa lisäkommervenkkejä kaipaa - kourallinen parmesaania riittää.

****

Paahdettuja kasviksia & pastaa

porkkanaa
kukkakaalia
naurista
munakoisoa
(tai muita kauden kasviksia)

suolaa
hieman hunajaa
öljyä
valkosipulia
omenaviinietikkaa tai vastaavaa

pastaa
parmesaania

Kuori ja pilko kasvikset. Tee rouheita paloja, ei mitään silppua. Laita kasvikset uunivuokaan ja mausta suolalla, hunajalla ja valkosipulisilpulla. Huiski öljyä päälle ja pyörittele makuja sekaisin. Paahda n. 180-200 asteisessa uunissa puolisen tuntia eli kunnes kasvikset ovat hieman kypsyneet ja saaneet väriä. Älä paista kasviksia läpikypsiksi. Mausta vielä pienellä määrällä etikkaa. Tarkista maku. Kun kasvikset ovat pääosassa, tulee niiden olla erityisen maukkaita.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja annostele pasta lautasille. Kumoa kasviksia päälle ja raasta parmesaania maun mukaan. Annoksen voi viimeistellä tuoreilla yrteillä ja/tai oliiviöljyllä.

****



13 kommenttia :

  1. Nam, suurena pastan ja kasvisten ystävänä tämä kuulostaa erinomaiselta reseptiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, annemi!
      Yksinkertaista ja hyvää.

      Poista
  2. Nam, suurena pastan ja kasvisten ystävänä tämä kuulostaa erinomaiselta reseptiltä :)

    VastaaPoista
  3. Kas, meillä syötiin hyvin samantyyppistä just eilen.. tosin ilman pastaa tällä kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paahdetut kasvikset taitavat elää vuoden huippukauttaan, pastalla tai ilman.

      Poista
  4. Wau, kuulostaa ihanalta! Söisin kyllä näin nameja vihanneksia ihan ilmankin pastaa, vaikka suuri pastafani olenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, pastattakin kasvikset ovat aivan hirmu hyviä!

      Poista
  5. Mikä kuva! Upea! Tekisi mieli nuolla näyttöä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riikka-ihana! Toisten kuvia katsoo aina niin armollisesti.

      Poista
  6. Syksyisen herkullinen annos! Olivatko kasvikset omalta maalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksyistä syksyyn, ihana kun kaupassakin kasvikset ovat napakoita ja kotimaisia. Tämän annoksen kukkakaalit ovat lähikaupasta, muut omalta pihalta. Munakoisoista olen erityisen ylpeä :D

      Poista
  7. Kyllä silmä lepää tuota annosta katsellessa, ihan mahtavan kaunis!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails