lauantai 5. lokakuuta 2013

Sieni-ricottacannellonit


Vuoden alussa ennustin pinaatti-ricottatäytteisten cannellonien olevan vuoden keittiömme käytetyin resepti. Kovin paljon vikaan veikkaus ei mennyt; cannelloneja on kokattu monta kertaa. Syksyn kunniaksi reseptistä muokattiin ruoka, jossa sienet saavat keikistellä täytteen pääosassa.

Leppoisaa lauantai-iltaa!

****

Suppilovahvero-ricottacannelonit
3-4 annosta

tomaattikastike
tilkka öljyä
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyrettä
800g (2 prk) tölkkitomaatteja tai tomaattimurskaa (tai tuoreita tomaatteja)
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1-2 rkl sherryviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
hieman mustapippuria

sienitäyte
tilkka öljyä
1 sipuli
(1 valkosipulinkynsi)
n. 250g tuoreita suppilovahveroita tai muita metsäsieniä
250g ricottajuustoa
1 rkl sherryä (tai n. 1/2 rkl balsamicoa)
n. 1/2 tl suolaa
hieman muskottipähkinää
mustapippuria

päälle
n. 2 dl juustoraastetta
vajaa desi kermaa

lisäksi
12-16 cannelloniputkiloa

Aloita tomaattikastikkeen teolla, jotta kastike saa hautua rauhassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota sipulisilppuja pari minuuttia. Lisää tomaattipyre, sekoita hetki. Kaada kattilaan myös tölkkitomaatit/tomaattimurska sekä suola ja hunaja. Anna hautua hiljalleen ja lisää hetken päästä hieman viinietikkaa sekä tabasco ja rouhittua mustapippuria. Anna hautua edelleen.

Puhdista ja silppua sienet. Kuori ja silppua sipuli sekä halutessasi valkosipulinkynsi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, kuullota sipulisilppu(j)a hetki, lisää sienet ja sekoittele kunnes sienistä on irronnut ja haihtunut valtaosa nesteestä - kuivattamiseen ei kuitenkaan tarvitse tai kannata ryhtyä. Kumoa sekaan ricottajuusto, sekoita ja mausta.

Maista tomaattikastiketta ja säädä tarvittaessa suolan, makeuden ja hapon (etikka) määrää. Maista täytettä ja säädä sitäkin tarvittaessa. Kaada tomaattikastike laakean uunivuoan pohjalle. Täytä cannellonit pikkulusikkaa apuna käyttäen. Asettele täytetyt putkilot tomaattikastikkeen päälle. Sekoita päällynen ja lusikoi se putkiloiden päälle.

Paista cannelloneja 180-200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

****

10 kommenttia :

  1. Herkullisen kuuloista ja näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Riitta! Cannelonit ovat kyllä mainota ruokaa.

      Poista
  2. Vou! Canneloni,suppis ja ricotta. Ei ihme että on suosiossa ;) nam & nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näillä aineksilla on melko helppoa olla hyvä kokki :)

      Poista
  3. Cannelonit on ihania! Pitääkin joku päivä taas tehdä niitä! ...ehkäpä suppisricotta-täytteellä ;)

    VastaaPoista
  4. Sienitäyte kuullostaa todella herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, ssiiri!

      Hyvä! Sienitäyte oli tosi maukasta!

      Poista
  5. Meillä cannellonit ovat ruoka, jota aina odotetaan innolla kun se ilmaantuu viikkomenulle :) pitää kyllä ehdottomasti kokeilla tätä sieniversiota myös, meillä on yleensä tehty pavuista, jauhelihasta tai tonnikalasta.

    VastaaPoista
  6. Viikkomenu!?!? Maltatko oikeasti suunnitella kerralla koko viikoa ruoat? Sana viikkomenu kuulostaa aivan proolta :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails