maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ulkona kuivattua paistia


Täydellinen, sisältä vielä punertava ilmakuivattu liha on valmista. Se ei ole ehkä kaikkien perinteiden mukaisesti tehtyä kuivalihaa, mutta henkäyksenohuiksi leikatut siivut ovat aivan käsittämättömän herkullisia. Ei mulla muuta.

17 kommenttia :

  1. Tuota ei varmaan voi olla veistelemättä vielä yhtä ja sitten vielä yhtä siivua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepulisjee, juuri noin. Pakko laittaa pois silmistä, muuten siivut on suussa :)

      Poista
  2. no kyllä vaan täälläkin ihastuksesta henkäillään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Hyvää on, henkäilyjen arvoista.

      Poista
  3. Eipä tuohon muuta tarvitakaan. Upean näköistä lihaa! Oliko suola kohdillaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaa on riittävästi. Tähtäsin seitsemään prosenttiin, mutta voi olla, että laskut meni sekaisin ja tuli kutosta.

      Poista
  4. Sä teit sen! Epätavallisessakin keväässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Paitsi minä en tehny mitään. Se oli tuuli, aurinko, pakkanen tai tuuri, joka työn teki. Kelit oli kieltämättä omituiset, mutta näemmä riittävän hyvät.

      Poista
  5. Oi, oi miten herkullisen näköistä! En voi olla miettimättä mitä pieni kylmäsavustus tekisi vielä lihalle. Harmi, ettei olla tulossa pohjoiseen pääsiäisenä, oltais voitu poiketa maistiaisille :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooooh, kylmäsavua olisi kyllä huippu kokeilla!

      Mikä se semmonen pääsiäinen on, kun ei pohjoiseen tulla?

      Poista
  6. Olispa tollanen lihakimpale eväsrasiassa - tekis mieli hiihtämään Lappiin jollekin laavulle, sytyttää tuli, lämmitellä jäätyneitä näppejä, juoda kuumaa mehua termoksesta ja mutustella tuota kuivalihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Sanasta sanaan!

      Poista
    2. Sopii hyvin! Millon mennään? :D

      Poista
  7. Aivan upean näköistä! Juuri sellaista, josta on vaarana vetää lihaöverit, ja sen jälkeen munuaiset huutaa hoosiannaa, vai miten se sanonta menikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Liha on kyllä ihan superia. Överit on ihan lähellä.

      Poista
  8. Hannele, sä olet niin guru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, paistattelen nanosekunnin guruudessani. Ja sitten totean, että en kyllä oo :D Kuivaliha on tästä pohjoiseen tuikituttu juttu, ja kun juttelen vaikka Pudasjärvellä tosi kokeneiden lihakuivattajien kanssa, huomaan, etten tiedä yhtään mitään. Tuurilla mennään!

      Kiitos silti ajatuksesta, Johanna <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails