keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Nopea varhaiskaalisalaatti


Nopeat ja yksinkertaiset lisäkkeet pääsevät liian harvoin keikistelemään eturiviin. Nopea varhaiskaalisalaatti ansaitsee tulla esitellyksi; se sopii grilliruokien lisäkkeeksi, hodarin väliin tai savustetun kalan kaveriksi. Maku on raikas ja kesäinen, eikä kastike peitä kaalin herkkää makua.

Resepti


****

Nopea varhaiskaalisalaatti

1 keskikokoinen varhaiskaali (500-600g)
2-3 kevätsipulia

kastike
1 1/2 tl karkeaa dijon-sinappia
n. 1/2 tl suolaa
n. 1 tl sokeria
n. 3 rkl sitruunamehua
n. 2 rkl oliiviöljyä

Puolita kaali ja poista V-leikkauksella kannat. Siivuta kaali ohuksi siivuiksi, halutessasi voit hienontaa herkun pienemmäksikin. Pieni myös kevätsipulit. Varsia voi pilkkoa mukaan, mikäli ne ovat napakoita. Sekoita sipuli ja kaali. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset ja sekoita voimakkaasti kastikkeeksi ja yhdistä kasvisten kanssa. Anna tekeytyä hetki, maista ja säädä tarvittaessa makua.

Salaatin on tarkoitus maistua raikkaalta, vain miedosti maustetulta lisäkkeeltä, jotta pääosassa olevat ruoat pääsevät oikeuksiinsa. Nopea varhaiskaalisalaatti maistuu hyvin savustetun kalan tai grillatun lihan kanssa, myös makkaran lisäkkeenä se on herkkua. Tai ihan vaan siltään, suoraan kulhosta lusikoituna.

****



2 kommenttia :

  1. Kaali, etenkin varhaiskaali on herkkua. Samantyyppistä varhaiskaalisalaattia syödään meilläkin useasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaali on aivan ykköshyvää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails