tiistai 23. joulukuuta 2014

Karamellisoidut cashewpähkinät





Joulukalenterin 23. luukku



Olemme menossa valoa kohti, ystävät. Valoa kohti! Talvipäivän seisaus eli vuoden lyhyin päivä oli eilen, joten nythän on melkein jo kevät. On juhlan paikka. Valon juhlissa tarjotaan juhlajuoman seuralaisena karamellisoituja cashewpähkinöitä.



Resepti



Karamellisoidut cashewpähkinät

2 rkl sokeria
1/2 rkl hunajaa
n. 1 1/2 dl cashewpähkinöitä
pari kolme hyppysellistä suolaa

Mittaa sokeri ja hunaja pinnoitetulle paistinpannulle. Säädä liesi pienelle lämmölle ja anna sokerin sulaa. Sekoittele välillä. Lisää cashewpähkinät ja sekoita huolellisesti, jotta jokainen pähkinä saa karkkihunnun. Anna seoksen paahtua pannulla, kunnes sokeri ja pähkinät ovat saaneet hieman väriä. Varo polttamasta herkkua!

Kumoa kuumat pähkinät leivinpaperin päälle, levittele ja anna niiden jäähtyä. Jos olet malttamaton ja kippaat pähkinät pannulta tarjoiluastiaan, saat yhden ison pähkinäkimpaleen. Joo, kokemusta riittää.

_____




6 kommenttia :

  1. Valoa kohti, ihanaa! Ja taas askeleen lähempänä...! Ja vihdoinkin täälläkin satoi valkoinen lumipeite eilen. Ja yön aikana vain lisääntynyt! Jeeeeeeeeeee

    Jaana

    VastaaPoista
  2. Lumi auttaa kyllä kummasti kaikkein pimeimpänä aikana!
    Kohta päivä on jo paljon pidempi :)

    VastaaPoista
  3. Ojoi, kassut on mun suosikkeja! Tässäpä mainio joulupähkinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella mainio! Hyvää joulu, Merja!

      Poista
  4. Nää on tosi hyviä!! Toka kerta jo menossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Kiitos, kun kerroit :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails