torstai 4. joulukuuta 2014

Maustetut tuorejuustopallot



Joulukalenterin neljäs luukku



Pikkujouluaika on melkein parasta koko joulussa. Ystäviä ja sukulaisia tulee kutsuttua tavallista useammin piipahtamaan teellä tai glögillä. Mitään suurta tai vaivalloista ei tarvitse tarjota, tärkeintä on yhdessäolo, mutta jotain pientä purtavaa glögin kanssa on kuitenkin mukava olla.

Maustetut tuorejuustopallot ovat sopivan helppoa tarjottava glögikutsuilla. Köökkimaakarinkin kannalta ne ovat mainiota tarjottavaa; maku vain paranee, jos juustomassan tekee edeltävänä päivänä. Rinnalle sopii joko itsetehty näkkäri tai kaupan ruislastut. Myös osana juustopöytää tuorejuustopallot ovat raikas vaihtoehto.



 

Resepti



Maustetut tuorejuustopallot

juustopallot
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 dl hienoksi raastettua, maukasta juustoa (esim. emmental)
1 pieni shalottisipuli
1/2 tl sinappia
1/2 tl hunajaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl Sriracha-kastiketta (tai vastaavaa, maun mukaan)
n. 1/2 tl suolaa
n. 1/2 dl persiljasilppua (tai enemmänkin)

lisäksi
1/2 dl persiljasilppua
1/2 dl pähkinärouhetta (esim. hasselpähkinä ja pekaanipähkinä sopivat hyvin)
1/2 dl kuivattuja karpaloita hienonnettuna


Kuori shalottisipuli ja hienonna se niin pieneksi silpuksi kuin ikinä osaat. Ja sinähän osaat. Silppua persilja hyvin pieneksi silpuksi. Raasta juusto pienellä raastinterällä. Sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin. Maista ja säädä tarvittaessa makuja. Laita jääkaappiin kelmun alle tai rasiaan ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

Silppua persilja, rouhi pähkinät ja kuivatut karpalot, laita ne kukin omalle lautasellensa. Kaada astian pohjalle mahdollisesti erottunut hera pois ja jaa juustomassa kolmeen osaan. Pyöritä kämmenten välissä palloiksi ja pyöritä jokainen omassa päällysessään kauniiksi palloksi.

____

ps. Jos maustettua tuorejuustoa jää, hyödynnä jämät esimerkiksi pastan seassa, kastikkeissa tai suolaisten piirakoiden täytteinä.



2 kommenttia :

  1. Oi mikä makuyhdistelmä...juurikin niin,että pelkät piparit ja tortut glögin kanssa kaipaavat jotain suolaista potkua...tässä se tuli.Juustopöydän uusi piriste myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin suolaista, sitten makeaa, jotta voi taas vähän ottaa suolaista. Sillä tavalla se etenee ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails