maanantai 1. joulukuuta 2014

Mokka Millefeuille




Joulukalenterin ensimmäinen luukku



Pitäkää hatuistanne kiinni ja hypätkää rekeen, nyt mennään!

Kokit ja Potit -ruokablogin ensimmäinen joulukalenteri kehrää joulutunnelmaa joka päivä aina jouluaattoon saakka. Matkan varrella luvassa on leppoisia juttuja ja herkullisia matkaeväitä, vähän sivutuulta, jota voi kutsua myös vloggaukseksi, ja viettävää myötämäkeä. Ja aivan ehdottomasti hyvää tunnelmaa - tervetuloa mukaan! 

Joulukalenterin ensimmäisessä luukussa soitetaan fanfaareja ja herkutellaan klassisen Millefeuille-leivoksen kahvisella muunnoksella. On nimittäin aika paljastaa taannoisen reseptikilpailun voittaja.


 

Testasin kaikki minulle lähetetyt reseptit, ja valitsin lopulta voittajaksi reseptin (alla), joka hurmaa sekä näyttävyydellään, helppoudellaan että maullaan. Napoleonin leivoksena ja tuhatlehtisenäkin tunnettu, alunperin ranskalainen Millefeuille (tai mille feuille tai mille-feuille) saa täytteekseen Frezza-juomasta keitettyä, vienosti kahville maistuvaa täytettä sekä vadelmia. Rapea lehtitaikina ja samentinpehmeä täyte yhdistettynä raikkaisiin vadelmiin on hieno kokonaisuus. Onnea Marialle Helsinkiin!


Resepti

 


Mokka Millefeuille
9 isoa tai 18 pientä leivosta

pohjat & kannet
3 kpl voi- tai torttutaikinalevyä (pakaste)

täyte
2 dl Frezza-juomaa (esim. Frezza Latte)
2 rkl sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl maissitärkkelystä

lisäksi
vadelmia
tomusokeria


Sulata voi- tai torttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt joko kolmeen tai kuuteen osaan. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia eli kunnes paistokset ovat saaneet hieman väriä ja kohonneet näyttävästi (uuneissa on valtavia eroja, meillä riitti 10 minuuttia, jotkut uunit tarvitsevat selvästi enemmän aikaa).

Valmista täyte. Kuumenna frezza-juoma kiehumispisteeseen. Juoman lämmetessä vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kevyeksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-sokeriseokseen vehnäjauhot ja maissitärkkelys. Vatkaa puolet kuumasta frezzasta huolellisesti seoksen joukkoon, lisää myös toinenkin puoli frezzasta. Kaada seos taikaisin kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen parisen minuuttia tai kunnes kiisseli paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä, siirrä kiisseli toiseen astiaan ja laita kelmu päälle. Jäähdytä.

Halkaise paistetut pohjat, jotta saat pohjia ja kansia. Lusikoi väliin täytettä. Laita väliin myös muutama vadelma. Asettele kansi leivoksen päälle. Tee samoin kaikille leivoksille. Tupsuttele päälle tomusokeria ja tarjoa heti.
 
_____

Voittajaksi olisin voinut valita maun puolesta myös törkeän hyvän, suklaisen lattepirtelön, jonka 14-vuotias siskonpoikani innostui kilpailuun kehittämään. Mutta ehkä lähisukulaisen valitseminen voittajaksi ei olisi ollut reilun pelin sääntöjen mukaista. (Sama tuleva unelmavävy muuten vastasi muutama viikko sitten "mitä syötäisiin välipalaksi?" -kysymykseeni: "Entä jos minä tekisin vaikka pannaria." Oikeasti, liian ihana tyyppi!). Mutta kuten lupasin, lähetän omakustanteisesti voittajan lisäksi kahdelle muulle reseptinikkarille pienen palkinnon. Lattepirtelö ansaitsee ehdottomasti toisen bonuspalkinnoista.

Reseptikilpailu oli osa Blogirinki Median ja Pauligin #frezzaresepti -kampanjaa, jossa neljä bloggaajaa haastettiin kehittämään resepti Frezza-juomasta. Bloggaajat puolestaan haastoivat ja lukijat mukaan kehittämään reseptejä.


www.blogirinki.fi




8 kommenttia :

  1. Vahva joulukalenterin aloitus! Näyttä yli hyville.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyviä ne olivatkin!
      Sattui kampanjapäivitys juuri tälle päivälle, joten mätkäisin kaksi pärpästä yhdellä huitasulla.

      Poista
  2. Ihana avata joulukalenterin luukkuja,kun ei ole kotona enää kuhinaa kalenterin ympärillä.Näin pärähti mummo nykyaikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Go, mummo, Go :)
      Tervetuloa joulukalenterin pariin, Seija! Kiva kun kommentoit!

      Poista
  3. Vau! Olen otettu!!!
    Ensimmäinen voittoni bloggaajana;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea!
      Olen laittanut reseptisi ja yhteystietosi eteenpäin Pauligille. He lähettävät sinulle tuotepalkinnon. Mukavaa joulunodotusta!

      Poista
  4. Ihailen suunnattomasti teitä ahkeria, jotka ehditte ja jaksatte tuutata tavaraa eetteriin päivittäin. Ihanaa, että saan nautiskella koko kuukauden teidän kädenjäljestä. Kiitos siis jo tässä vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Jonna!
      Joulukalenteria olen suunnitellut jo monta vuotta. Nyt on ollut sopiva sauma toteuttaa se - tosi kivaa puuhaa, vaikka puuhaa onkin tietysti aika paljon. Pysythän kanavalla!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails