keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Suklaa-pistaasimarengit



Joulukalenterin kolmas luukku


Suklaiset marengit ovat usein niin suuria, että ne tehdään kai isoilla kauhoilla. Nämä suklaa-pistaasimarengit ovat toista maata: kevyitä kuin unelmat ja sopivan pieniä tarjottavaksi yhdessä muiden juhla-ajan sulostuttajien kanssa. Suurisuinen nappaa herkun yhdellä haukulla, me muut syömme marenginmuruja vielä huomennakin sohvanmutkista.


Resepti



Suklaapistaasimarengit
n. 20 kpl

2 kananmunanvalkuaista
1 dl sokeria
noin 50g tummaa suklaata
n. 2 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä


Tarvitset sähkövatkaimen, kaksi teräskulhoa ja kattilan, jonka päälle kulho asettuu mukavasti uppoamatta. Varmista, että teräskulhot ovat puhtaat. Laita toiseen teräkulhoon valkuaiset ja sokeri. Kiehauta muutama sentti vettä kattilan pohjalla ja nosta valkuais-sokerikulho kattilan päälle. Varmista, ettei vesi osu kulhon pohjaan. Säädä lieden lämpötila pienelle; veden ei tarvitse kiehua, höyry kypsentää marengin.

Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Vatkaa valkuais-sokeriseosta voimakkaasti, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Kun nostat vatkaimet pois, marenkiin jää kauniita huippuja. Nosta valmis marenki pois kattilan päältä ja aseta höyryn päälle toinen teräskulho, johon olet pilkkonut suklaan. Anna suklaan sulaa ja sekoittele sitä välillä. Suklaan sulaessa sekoita pistaasipähkinärouhe marengin sekaan. Kun suklaa on sulaa kippaa se marenkivaahdon sekaan ja sekoita huolimattomasti.

Nostele lusikalla tai kahdella marengista nökkösiä leivinpaperin päälle ja kypsennä suklaapyörremarengit uunissa 80-100-asteessa noin 40 minuuttia. Mikäli teet suurempia marenkeja, lisää paistoaikaa. Kun marengit ovat kevyitä ja ne irtoavat helposti leivinpaperista. Jos haluat täysin rapeita marenkeja, voit jättää ne sammutettuun uuniin varsinaisen paistoajan jälkeen.

____




10 kommenttia :

  1. Kaikki mitä ihminen tarvitsee. ..Suklaata ja pistaasia. ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nooo, oon ehket vähän eri mieltä. Suklaan voi ihan hyvin vaihtaa salmiakkiin :) Mutta pistaasille peukku!

      Poista
  2. Kah, sinäkin marenkien teossa! :-) Mä jätin tosin omistani pistaasin pois, ensi kerralla täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Ah, pyärryttävän ihanan kuuloisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parin pyörtymisen arvoisia, kieltämättä :)

      Poista
  4. Ei ole totta,herkkuja herkun perään.Terkkuja Ouluun,meikä yrittää hiihtää kesäkiloja pois ennen joulukiloja.Näillä resepteillä ei onnistu,nams

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos terkuista!
      Täällä saisi hiihdellä rullasuksilla, tosin tänään on niin liukasta, että ihan pelkillä monoillakin pärjää.

      Mahtava kuulla, että reseptit näyttävät houkuttelevilta. Ja olet ihana, kun kommentoit!

      Poista
  5. Nämä marengit taitavat päätyä 6-vuotiaan synttärisankarin juhlapöytään, kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kunnia, sillä 6-vuotiaan juhlapöytään pääsee vain parhaat herkut!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails