lauantai 13. joulukuuta 2014

Vuoden 2014 parhaat reseptit







 

Joulukalenterin 13. luukku

 



Enää parikymmentä päivää ja vuoden 2014 ilot, riemut, herkut ja hulluttelut on koettu. On hyvä aika ruokatilinpäätökselle. Vuosi on ollut hyvä: elämä on kohdellut lempeästi, ympärilläni on oikeita ihmisiä ja ruoka on ollut hyvää.

Selasin vuoden 2014 arkistoa ja poimin jokaisesta kuukaudesta yhden suosikkireseptini. Nostamani reseptit ovat jääneet elämään osaksi mikroruokakulttuuriamme ja arkea - suolakaramellikastike tekee muuten arjesta aika paljon makeampaa. Nämä reseptit ovat rakkaita myös tunnetasolla, sillä ruokien äärellä on koettu hienoja hetkiä kaksin tai isommalla porukalla, eletty täydeltä laidalta. Oikeasti, mitä muuta voisi toivoa?


Tammikuu
Suolakaramellikastike. Jos olet tehnyt suolakaramellikastiketta, ymmärrät kyllä.

Helmikuu
Itse tehdyt nachot. Mikään ei voita itse paistettuja nachoja (paitsi ehkä suolakaramellikastike).

Maaliskuu
Seljankukkaleivokset ovat  pala aatelista leivontakulttuuria ja paratiisia samassa paketissa. Suosittelen molempia.

Huhtikuu
Karitsanlihapullat tomaattikastikkeessa. Lihapullat olivat aivan erinomaisia, mutta jos tomaatin taimet olisivat syötävää, olisin valinnut heidät (kyllä, he ansaitsevat monikon kolmannen persoonamuodon).

Toukokuu
Falafelit. Ei kahta puhetta, vaikka toukokuu näyttääkin olleen todella herkullinen kuukausi.

Kesäkuu
Nopea varhaiskaalisalaatti on kesäklassikko, jota ei voi jättää mainitsematta, koska se on synonyymi kesälle.

Heinäkuu
Radler ja vesimeloni-kookosvesijuoma. Molemmat ansaitsevat tulla mainituiksi, sillä molempia tein kesällä hullun monta kertaa. Muistatteko, että meillä oli huikean lämmin heinäkuu? Tässä loskaisessa pimeydessä sen unohtaa liian helposti.

Elokuu
Shakshukaa artisokansydämillä ja oliiveilla söimme elokuisella brunssilla purjeveneessä, raitapaidoissamme ja loistavassa seurassa. Tarvitseeko sanoa muita syitä?

Syyskuu
Sitruunaisia pannukakkuja aamiaiseksi. Elämä on!

Lokakuu
Pad Thai lievittää merkittävästi kaukokaipuuta. Lääkäreiden pitäisi määrätä Pad Thaita myös pahimpiin kaamosoireisiin.

Marraskuu
Sloppy Joe linsseistä herätti mielenkiintoista keskustelua kommenttilootassa. Sitä paitsi ruoka oli huikea maukasta.

Joulukuu
Joulukuu ei ole vielä puolessa välissäkään ja olen kirjoittanut blogijuttuja jo enemmän kuin missään muussa kuussa, kiitos joulukalenterin. Kalenteria on ollut huikean hauska tehdä - kiitos, että olet käynyt kurkkimassa luukkujen taakse. Kaksitoista luukkua on jo avattu, toinen mokoma on vielä edessä. Ennen jouluaattoa on luvassa suolaisia ja makeita reseptejä, ehkä yllätyksiäkin. Pari luukkua on vielä päättämättä, jos sinulla on toiveita luukkujen sisällöstä, kuulen ne ilomielin!

_____




8 kommenttia :

  1. Heeei mä ehdin vasta viime yönä - kiitos jet lagin - lukemaan joulukalenterisi läpi ja huikeelta näyttää! :) Kivaa, että jaksat tehdä tämän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mari!
      Toivottavasti teillä oli hyvä reissu!

      Poista
  2. Suolakaramellikastike,jaoin reseptin jopa fysioterapeutilleni...ja jokaiselle sopivassa saumassa.Se on niin parasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolakaramellikastike on aivan killeriresepti! Hyvä, että resepti on lähtenyt jakoon :)

      Poista
  3. Suolakaramellikastike kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Viime viikolla maistoin Nicolas Vahen karamellisuklaata jossa mukana merisuolaa ja oli valtavan hyvää.

    Ihastuin muuten myös sitruunapannariohjeeseen, olen ihan uskomaton sitruuna friikki. Joten plättypannun osto siis tiedossa.

    Onneksi urheilu kuuluu arkeeni, muuten varmaan muutaman kuukauden päästä pitäisi olla hankkimassa isompia vaatteita ��!

    Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolakaramellikastike on aivan järkyttävän hyvää. Olen varoittanut sinua, Jaana :)

      Inputin ja outputin suhteen on pakko olla kunnossa, muuten tämä homma olisi tuhoontuomittua puuhaa!

      Poista
  4. Tykkään kovasti näistä vuoden parhaat -jutuista, tästäkin tuli heti mieleen monta hyvää juttuasi! Ja alkoi tehdä mieli suolakaramellikastiketta... Pitänee kaivaa itsekin blogin arkistot läpi, että mitäs sitä onkaan tullut kokkailtua tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Sini!
      Vanhoja, hyviä juttuja tulee nostettua aivan liian vähän esiin. Suolakaramellikastikkeen voisi nostaa esiin vaikka joka viikko :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails