sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Ilmakuivattu paisti


Kolme viikkoa pohjoisen kevättuulia ja räntäsadetta sekä aurinkoa ja pakkasöitä ovat jälleen tehneet hyvää jälkeä. Ulkona kuivaneet keväänmerkit, kuivalihat, ovat valmiita: päältä kevään ahavoittamat, sisältä suussa sulavan pehmeät.

Kevättä, ystävät, kevättä!

_____




8 kommenttia :

  1. Wow! Kauniita! Paljonko painosta katosi kuivattaessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniin värisiä ne on!
      En hoksannut punnita lihoja kuivaneina. Palaan asiaan!

      Poista
  2. Oh, sä aina yllätät Hannele. :) Mäkin oon haaveillu kuivalihan tekemistä. Ehkä jonain vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Nelle!
      Minä tosin just ajattelin, että toistan itseäni, kun joka vuosi tähän aikaan toitotan samaa asiaa :)

      Me ollaan tehty kuivalihaa (tai puolikuivaa lihaa) ehkä viisi-kuusi vuotta. Meillä vuorokauden lämpötilavaihtelut on ollu riittävän suuria, vaikka joka vuosi se vähän jännittää, kun periaatteessa me ollaan perinteisen kuivalihan tekemiseen kai vähän liian etelässä :) Hyvällä tuurilla hyvät säät on koko Suomessa, mutta tänä vuonna olis Helsingissä saattanu olla vähän turhan lämmin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails