keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Jauhemaksapihvit


Jauhemaksapihvit kuuluvat ruokiin, jotka jakavat voimakkaasti mielipiteitä. Toiset eivät voi sietää, toisten on saatava säännöllisesti. Meille jauhemaksapihvit maistuvat - itse tehtyinä ja voissa paistettuina. Reseptini on hyvin klassinen ja suoraviivainen, jossa mausteilla ei koreilla. Pihvit ovat meistä parhaimmillaan juuri näin: yksinkertaisina ja klassisten lisäkkeiden kanssa tarjoiltuina.




Resepti




Jauhemaksapihvit
4-6 annosta

400g jauhettua maksaa
300-400g perunaa
1 reilunkokoinen sipuli
1 1/2 tl suolaa
1 kananmuna
(1-2 rkl korppujauhoja)
 voita paistamiseen

Pese perunat ja raasta ne kuorineen karkeahkoksi raasteeksi. Kuori sipuli ja hienonna se pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset korppujauhoja lukuun ottamatta - lisää jauhoja vasta, mikäli pihvejä paistaessa ne hajoavat hyvin helposti.

Paista jauhemaksapihvejä lettupannun koloissa keskilämmöllä kahdesta kolmeen minuuttia per puoli pihvin paksuudesta riippuen. Käännä pihvit varovasti. Tarjoile karamellisoidun sipulin (reseptin löydät täältä), puolukkasurvoksen ja perunamuussin kera.

_____



14 kommenttia :

  1. Tykkään, erityisesti jos on voissa paistettuja ja runsaasti sipulia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman voita ja sipulia jauhemaksapihvit ei oo mitään!

      Poista
  2. Mun herkkua! En kyllä muista milloin viimeksi tein itse, mutta onneksi työpaikkaruokalassakin osaavat tehdä hyviä (ja niitä saa ostaa kotiin) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos työpaikkaruokalassa _tekevät_ jauhemaksapihvejä! Sana tehdä korvaantuu liian usein ruokaloissa sanalla lämmittää :(

      Poista
  3. Mä oon niin pro-jauhemaksapihvi!

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Suosittelen, Veera! Helppoa ruokaa!

      Poista
  5. Minä tykkään, mutta muut eivät meillä niinkään. Siitä on monta vuotta, kun olen viimeksi näitä tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatella, koko setti kokonaan vain sinulle!

      Poista
  6. En tykkää yhtään siitä kärystä, joka tulee kun näitä paistaa, mutta ehkä mun pitää nyt vaan sietää se ja ruveta hommiin. Viime kerrasta on ihan liian pitkä aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoovat täysille, räppänät auki ja paistopuuhiin!
      (tai sitten teet ruokatilauksen äidille, siskolle, Marille tai kumminkaimalle ja kutsut itsesi kylään)

      Poista
    2. Mä kyllä just suunnittelin kutsuvani itseni Liisalle silloin, kun se näitä tekee.

      Pitää käydä tänään perhepöydässä periaatteellinen keskustelu siitä, saako näitä tarjota illalliseksi. Yleensä ihan kaikki kelpaa teineillekin, mutta jauhemaksapihvi saattaa olla vedenjakaja.

      Poista
    3. Vedenjakajapihvit :) Kerro sitten, mitä kävi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails