sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Mignonkaakao


Mignonkaakao on kuin juotava pääsiäismuna: toisaalta tuttu ja turvallinen mutta myös vähän yllättävä. Makeutta juomaan tuo tietenkin Mignon ja tuttua kaakaomaisuutta ja lempeyttä maito. Suola ja chili saavat juomaan kaivattua syvyyttä. Kaakaotryffeli on muuten lämpimänä upean sävykäs ilman suolaa ja chiliäkin, sillä pähkinäisyys korostuu lämpimänä.

Hyvää pääsiäistä!
 



Resepti



Mignonkaakao
2 annosta
4 dl maitoa
1 Mignon-muna
1 kuivattu chili tai chilirouhetta
muutama hippunen suolaa

Mittaa kattilaan maito. Paloittele joukkoon kuorittu Mignon-muna. Anna maidon lämmetä ja kaakaotryfflelin sulaa. Laita juoman sekaan myös chili. Mausta lämmin juoma pienellä hippusella suolaa.

_____


Luulin keksineeni chilisen mignonkaakaon aivan itse ja hetken jo ihastelin nerouttani. Sitten huomasin, että mignonkaakao olikin jo keksitty.






4 kommenttia :

  1. Miten on jääneet mignonit kokonaan ostamatta tänä pääsiäisenä??? En ymmärrä. Ainahan niitä on ostettu. Kämmi! Joko ne kohta kaupat aukiaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ison luokan kämmi!
      Toivottavasti oikaisit tilanteen ensi tilassa.

      Poista
  2. Nam! Tämän täytyy olla hyvää! Pääsiäisen mignonmunakiintiö ei ole vielä täynnä, joten voisipa melkein kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mignonkaakao on kyllä jännää, kun se on toisaalta ihan tuikitavallista kaakaota ja toisaalta taas pähkinäistä, vähän chilistä ja sävykästä. Hyvää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails