keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Maapähkinäkastike vietnamilaisille kesärullille


"Maapähkinäkastike on mielettömän hyvää. Voisin lusikoida sitä suoraan kulhosta", kuulin sanottavan brunssilla ainakin kahdesti. Kastikkeessa yhdistyvät kaakkoisaasialaiseen tapaan kaikki perusmaut - makea, suolainen, hapan ja karvas - mikä tekee siitä koukuttavaa ja täyteläisen herkullista.

Me olemme lusikoineet kastiketta vietnamilaisille kesäsalaatille ja dipanneet siihen kesärullia. Kastike sopii hyvin myös bahn mi -leivän väliin tai tuoreiden kasvisten dipiksi.




Resepti

 


Maapähkinäkastike

1/2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
1-2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl limettimehua
2 rkl agavesiirappia (tai esim. palmusokeria)
1 tl Sriracha-kastiketta (tai muuta chilikastiketta - säädä määrää maun mukaan)
n. 1/2 tl tuoretta inkivääriraastetta
kuumaa vettä


Sekoita vettä lukuun ottamatta kaikki ainekset kulhossa. Lisää kuumaa vettä oikean koostumuksen aikaansaamiseksi. Soijakastikkeen ja limettimehun määrää säätämällä saat omaan suuhusi sopivaa kastiketta.

_____

ps. jos teet vietnamilaisia kesärullia, suosittelen tekemään maapähkinäkastikeen lisäksi myös perinteistä kaakkoisaasialaista kastiketta.



17 kommenttia :

  1. Kuulostaa ihan täydelliseltä kastikkeelta rullille! Muistiin ja kokeiluun! Varmasti sopii mihin vain, vaikka paljaaltaan.
    t. maapähkinävoinystävä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä kalakastikepohjaista kastiketta ja tätä on minusta rullille paras -
      kokeile ihmeessä!

      Poista
  2. Aikas täydellisen näköistä! Tuohon kastikkeeseen on aineetkin valmiiksi kaapissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko ehdit sekoittamaan ainekset soossiksi?

      Poista
    2. En vielä :) Viikonloppuna meinaan kokeilla!

      Poista
    3. Wuhuu! Kiitos, kun palasit kertomaan!

      Poista
  3. Oi kyllä, maapähkinäkastiketta voisi tosiaan lusikoida suoraan kulhosta :-)

    VastaaPoista
  4. ei oo totta - meilläkin on juuri tulossa blogiin maapähkinäkastike :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kilpaileva kastike :) Onko resepti samanoloinen?

      Poista
  5. Ah ihanan simppeli resepti ja taatusti lusikoitavan hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simppelit jutut ovat monesti parhaita. Tämäkin!

      Poista
  6. Vietnamissa oli herkullista maapähkinakastiketta. Mukana oli vielä rouhittua pähkinää, se antoi kivaa suutuntumaa sileään kastikkeeseen. Kokeilulistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rouhittu pähkinä onkin kiva idea! Kiitos!

      Poista
  7. Mää niin maistan tämän maun vieläkin suussa! Taivaallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää kastike oli, myönnetään ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails