keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Nektariini-jugurttijäätelö


Nektariini-jugurttijäätelön piti olla uuden jäätelökoneemme ensitanssi. Mutta kun en löytänyt sekunnin murto-osassa yhtä osaa, kaadoin jäätelömassan, joka on siis yksinkertaisesti makeutettua jugurtin ja hedelmäpyreen sekoitusta, jäätelöpuikkomuotteihin. Oli nimittäin kiire päästä istuttamaan kaaleja harsohupun alle (älkää kertoko kaalien piilopaikkaa kaalikärpäsille ja muille tuholaisille).

Jugurttijäätelön raikkaus ja makeutta taittava hienoinen happamuus tekevät siitä minulle liki vastustamatonta, kermajäätelö jää makumittelössä selvästi jälkeen. Ja kun jugurttijätskin tekee itse, voi sekä makeutta että makumaailmaa säädellä maun ja sesongin mukaan. Nyt laitoin jäätelöön nektariinia, mutta yhtä hyvin sen voisi tehdä aprikoosista tai persikasta - kaikki kolme ovat juuri nyt kypsyneet eteläisessä Euroopassa ja ovat siten meilläkin sekä edullisia että hyvälaatuisia.


Nektariini-jugurttijäätelön voi tehdä kolmella tapaa. Massan voi siis jäädyttää jäätelökoneella tai jäätelöpuikkomuoteissa. Myös ilman jäätelökonetta tai muotteja pärjää, jos malttia riittää. Silloin jäätelömassaa pakastetaan parisenkymmentä minuuttia, vatkataan koneella rakenne rikki, pakastetaan jälleen ja sitten taas vatkataan. Näin rakenteesta ei tule niin helposti hileistä.




Resepti




Nektariini-jugurttijäätelö
1/2 litraa tai 6 jätskipuikkoa

4 kypsää nektariinia
n. 2 1/2 dl turkkilaista jugurttia
n. 1/2 dl sokeria
tilkka limetti- tai sitruunamehua
(inkivääriä tai mustapippuria)

Poista nektariineista kivet ja lohko hedelmäliha kulhoon tai blenderiin. Surauta tasaiseksi pyreeksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Voit halutessasi siivilöidä kuoren hippuset pois. Sekoita nektariinipyreen joukkoon jugurtti ja sokeri ja surruuta kuohkeaksi. Raikasta seos vielä pienellä määrällä limetti- tai sitruunamehua. Mausta inkiväärillä tai mustapippurilla, jos haluat. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta. Sokerin sijasta voit käyttää esimerkiksi agave-siirappia.

Jäädytä massa jäätelökoneella, jäätelöpuikkomuoteissa tai kulhossa pakastimessa. Mikäli teet viimeisimpänä mainitulla tavalla, katso vinkit yltä.

_____






26 kommenttia :

  1. Oi nam, mitä herkkua! Rakastan jugurttijäätelöitä, kun ne on niin raikkaita ja hitusen happamia. Tämä menee meilläkin kokeiluun :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Jugurttijäätelöt on ihania (paitsi minun makuun Ben&Jerryn jugurttijäätelöt on aivan liian makeita).

      Poista
  2. Tosi nätit:) Itsekin olen tehnyt kesällä jugurttipohjaisia mehujääpuikkoja;pidän paljon jugurtin antamasta pienestä happamuudesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, kuomaseni, samoin!
      Ja kiitos nättiyskehuista :)

      Poista
  3. Eilen juuri yritin etsiä kaupungilta jääpuikkomuotteja, mutta turhaan. Kiitos lisämotivaatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kommentista, piapas! Jos kaupunkisi on Helsinki, kipitä Museokadulle Hella&Herkku -putiikkiin. Sieltä löydät jätskipuikkomuotteja, omani olen ostanut sieltä.

      Poista
    2. Toissapäivänä näin jääpuikkomuotteja Tampereen S-marketissa, kesäisissä väreissä ja (mieleni tekisi sanoa edullisesti, mutta rehellisyyden nimissä...) halvalla! Ilman oikeaa tietoa uskaltaisin epäillä S-ryhmän valikoimaa myös valtakunnalliseksi...

      Poista
    3. Mahtavaa! Kiitos tiedosta, Hinni Taus!

      Poista
  4. Ihania! Minäkin olen pari vuotta etsinyt jätskipuikkomuotteja, mutta en ole löytänyt mistään sopivia. Nyt on hyvä syy lähtä käymään Helsingissä kesälomalla, jos sieltä kerran näitä löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hella & Herkku on aina hyvä syy mennä Helsinkiin! Ja kyllä kauppias lähettää paketin Ouluunkin, jos oikein nätisti pyytää :)

      Poista
  5. Jugurtti on niin hyvä jätskissä ja monessa muussa kermahässäkässä. Tällä ohjeella saadaan hyvä jäätelökesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Jugurtti raikastaa jätskin lisäksi melkein mitä vaan kermaista.

      Poista
  6. Jee, näitä kyllä kokeilen! Aina välillä saa hyvää jogurttijäätelöä mutta itse en ole tehnyt. Nyt kun reseptikin on niin eiköhän herkkua ala löytyä pian liiankin läheltä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti tykkäät! Seuraavaksi aion tehdä jugurttijätskiä koneessa, sellaista pehmismäistä pumpulijugurttijäätelöä :)

      Poista
  7. Voi miten nättejä nämä ovat, _melkein_ liian kauniit syötäviksi! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sana melkein on alleviivattuna :)

      Poista
  8. Ooh, pakko laittaa kokeiluun, ostin muotitkin viime kesänä!

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  9. Ensimmäistä kertaa kokeilen mitään tällaista ja nyt on jätskit pakkasessa. Massa maistui ihan järjettömän hyvältä! Herkkua! Enää pitäisi malttaa odottaa jäätymistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, IHANA! Kiitos! Se on juuri parasta, että blogi innostaa kokeilemaan jotain, mitä ennen ei ole kokeillut. Kiva kuulla, että massa oli hyvää. Ja kun malttaa odottaa jäätymistä ja sitten vielä se tuskaisen hetken, että jäätelö hieman pehmenee huoneenlämmössä - niin se on nimittäin parhaimmillaan.

      Poista
  10. Hannele, mistä ihmeestä olit löytänyt sen jättimäisen veripeipin, jonka veit Chez Jasulaan? Oli todella huikea ilmestys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veripeippi kuului sarjaan "itse tehdyt tuliaiset" ;)

      Poista
    2. Vau, voisitkin postata veripeipin kasvatusohjeet, kun kerran noin hurjan hienoja saat aikaiseksi.

      Poista
    3. En tiedä, mitä tein oikein tai väärin. Ne kasvaa vaan ihan hulluna! Kylvin ohjeen mukaan pinnalle ja koulin - normihommat siis (sis. rakkautta, lannoitetta ja tanssia). Nyt myös myöhemmin kylvetyt täysvihreet on innostunu kasvamaan.

      Poista
  11. Oih näyttää erittäin herkulliselta on ihan pakko kokeilla loppuviikosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mitzi! Toivottavasti tykkäät!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails