perjantai 24. heinäkuuta 2015

Täytetyt aprikoosit - kesän helpoin jälkiruoka


Makeat aprikoosit tekevät jälkiruoan tekemisestä helppoa: halkaisu, täytteen lusikointi ja valmista tuli - sesongin marjat ja hedelmät eivät juuri kikkailuja kaipaa.


Aprikoosien täytteenä olevan mascarponen maustoin tilkalla brandya ja makeutuksena käytin vaniljasokeria. Mascarponen tilalla voi käyttää myös ranskankermaa ja mausteeksi sopivat myös sitruuna, inkivääri tai vanilja, aprikoosin kavereita kaikki neljä. Aprikoosi pitää myös hunajasta ja vaahterasiirapista, joilla täytteen voi makeuttaa sokerin tai vaniljasokerin sijaan.



Resepti




Aprikoosit mascarponetäytteellä

kypsiä aprikooseja
mascarpone-juustoa (n. 100 grammaa riittää reiluun pariinkymmeneen aprikoosinpuolikkaaseen)
tilkka brandya, konjakkia tai cointreau-likööriä
hieman sokeria, vaniljasokeria, hunajaa tai vaahterasiirappia
pistaasipähkinöitä tai manteleita rouheena


Sekoita täyte. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Nostele täytettä hedelmänpuolikkaiden päälle. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä tai manteleilla.

_____


4 kommenttia :

  1. Oi, kuullostaapa herkulliselta ja näyttää nätiltä. :) Mascarpone on taivaallita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mascarpone minkä vaan kanssa on ihanaa. Toisaalta makeat aprikoositkin on melkein minkä vaan kanssa ihania :D

      Poista
  2. Voi kun voisin syödä tuoreita aprikooseja (ja persikoita, nektariineja, luumuja jne..)! Kuulostaa ihanan simppeliltä ja herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ei, onpa harmi! Luuhedelmät on niin minun suosikkeja.

      Simppeli on toinen nimeni :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails