maanantai 24. elokuuta 2015

Nopea linssicurry


Vartissa valmista on monen arkiruoan tärkein vaade. Linssicurry taipuu pöytään nopeastikin, kun käyttää esikeitettyjä pikalinssejä. Samassa ajassa ehtii juuri ja juuri keittää lisäkeriisin tai tehdä salaatin. Helpoin vaihtoehto on lyödä ruokakunnan käteen lusikat ja kauhoa ruokaa suoraan kattilasta. Vapaana olevalla kädellä voi syödä vaikka leipää.




Resepti

 



Nopea linssicurry
3-4 annosta

2 rkl öljyä
1 reilunkokoinen sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl punaista currytahnaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
tilkka vettä (huuhdo tomaattimurskapurkki)
2-3 tl sokeria
3 dl ruskeita pikalinssejä
2 dl kookosmaitoa
ripaus suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppuja keskilämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää currytahna ja jeera, sekoita kunnes lämpö irroittaa mausteiden tuoksut. Lisää tomaattimurska, vesi, sokeri, linssit ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, pidempääkin halutessasi. Jos aikaa on varttikin lisää, syvenee tomaattipohjaisen kastikkeen maku entisestään. Mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoa linssicurry esimerkiksi riisin, salaatin tai hyvän leivän kanssa. Curry maistuu erinomaiselta lämmitettynäkin.

_____


 

4 kommenttia :

  1. Curryt on kyllä tosi hyvää ruokaa. Vaikka täällä on nyt kuuma kausi olen itsekin sellaisia keitellyt,ja vähän tuon tapaisen teinkin just äskettäin,tosin en linsseillä.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Curryt on just hyviä, kun pohjana voi olla mikä vain lihasta rapuihin tai tofusta linssien kautta kasviksiin.

      Poista
  2. Nämä nopeat arkiruoat on kyllä ihania! Etenkin jos muistaisi palata näihin aina silloin, kun ei millään keksi mitä ruokaa laittaisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin. Sillon kun pää ei tuota mitään ruokaideoita, se ei tuota myöskään tuota tietoa mistä ideoita löytäisi :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails