maanantai 14. syyskuuta 2015

Paahdettua ruusukaalia & karamellisoitua sipulia


Odotan uutta ruusukaalisatoa kuin kevättä. Ensimmäisenä pannulle pääsivät oman maan pikkukaalit, joiden en enää malttanut antaa jäädä kasvimaalle.


Ruusukaalin valmistamisessa on vain yksi sääntö: älä ylikypsennä sitä. Juuri kukaan ei välitä laitoskeittiöiden kitkeristä ja ylikeitetyistä, suolattomista ruusukaaleista. Toisaalta kaikki tuntuvat rakastavan ruusukaalia, kun se on laitettu siten kuin se on parhaimillaan. Me syömme ruusukaalia useimmin uunissa tai grillissä paahdettuna kuten tässäkin reseptissä tehdään. Myös kevyt höyrytys on oiva tapa laittaa kaalia. Helpoimmalla pääsee, kun ruusukaalin syö raakana - aivan loistavaa sitenkin.




Resepti



Paahdettua ruusukaalia & karamellisoitua sipulia
2-4 annosta 

400g ruusukaalia
2-3 rkl öljyä 
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 tl karkeaa dijon-sinappia
noin 1 rkl hunajaa
noin 1 rkl sherryetikkaa tai punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista ruusukaaleista kova kanta ja puolita kaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Laita kaalit leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle hieman öljyä (noin 1-2 rkl). Ripottele päälle suolaa. Esivalmistele myös sipulit: kuori, puolita ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Valkosipulin voit myös murskata pienemmäksi.

Paahda ruusukaaleja uunissa 10-15 minuuttia kaalien koosta ja uunista riippuen. Kaalit saavat saada väriä, mutta ylikypsiksi ne eivät saa mennä. Kaalien ollessa uunissa kuullota sipuleita öljytilkassa pannulla pienehköllä lämmöllä. Kun sipulit ovat pehmeitä, laita pannulle sinappi. Mausta sipuliseos hunajalla ja etikalla. Sekoita. Kaada paahtuneet ruusukaalit sipulien kanssa samalle pannulle ja pyöräytä, jotta maut sekoittuvat. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Makeus ja happo kannattaa säätää omalle suulle sopivaksi. Rouhaise päälle hieman mustapippuria ja tarjoile lisäkkeenä tai sellaisenaan.

_____

Kokeile myös näitä ruusukaalireseptejä:


11 kommenttia :

  1. Karamellisoitu sipuli tasapainottaa varmasti sopivasti ruusukaalien makua, kuulostaa oikein lupaavalta ohjeelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karamellisoitu sipuli taitaa tasapainottaa melkein mitä tahansa makua. Tai noin niin kuin elämää ylipäätään :D

      Poista
  2. Brysselkål on mun suosikkimakuja lapsuudesta! Mammalla oli tapana paistaa niitä pekonin kanssa - ihan sairaan hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekoni ja ruusukaali ovat kyllä todellinen klassikkoherkku. Nam!

      Poista
  3. Tämä menee kokeiluun. Kaikki kaalit ovat ihania mutta ruusukaali ehkä se paras :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusukaali on minunkin suosikkikaali!

      Poista
  4. Hanna ja Roosa19.9.2015 15.21

    Tämä oli mahtavaa! Paluuta veteläksi keitettyyn ruusukaaliin ei ole enää. Roosa-tytär 10v. vain ilmoitti, että tätä pitää tehdä uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippua, Hanna ja Roosa! Kiitos, kun palasitten kertomaan.

      Poista
  5. Onhan herkullisen näköiset kuvat ruusukaaleista. Täytyypi laittaa kokeiluun.

    VastaaPoista
  6. Pakko kokeilla, kiitos vinkistä😊

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails