tiistai 15. joulukuuta 2015

Glögisangria





JOULUKALENTERIN 15. LUUKKU




Glögisangria yhdistää kaksi klassikkodrinkkiä. Mausteensa juoma saa glögistä, tuorepuristettu sitrusmehu on taas tutumpi sangriamaljasta. Punaviini kuuluu osana molempiin esikuviinsa, ja se yhdistää osat kuin ne olisivat aina kuuluneet yhteen. Vähän eteläistä leveyspiiriä ja auringon hehkua pimeimpään vuodenaikaan tekee hyvää, eikä joulujuoman tarvitse aina olla lämmin.




Pienet sitrukset ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten puristin glögisangrian mehun klementiineistä. Myös appelsiinimehu sopii juomaan hyvin. Tirskaus sitruunaa tekee juomasta sopivan raikkaan.





Resepti




Jouluinen glögisangria
neljälle
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 kanelitanko
1-2 tähtianista
5-8 kokonaista neilikkaa
ohut siivu tuoretta inkivääriä
2 dl tuorepuristettua appelsiinin tai klementiinin mehua
3-4 dl punaviiniä
limen tai sitruunan mehua
(kivennäisvettä)
jääpaloja
klementiinisiivuja


Mittaa kattilaan vesi ja sokeri sekä kanelitanko, tähtianis, kokonaiset neilikat ja siivu tuoretta inkivääriä. Kiehauta ja vähennä lämpöä, anna maustesiirapin tekeytyä 10-15 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna mausteliemen jäähtyä. Jos haluat hyvin intensiivisen maun, laita liemi mausteineen yöksi jääkaappiin. Jäähdytä myös viini jääkaapissa.

Siivilöi maustesiirappi. Purista appelsiinin tai klementiinien mehu. Sekoita mausteliemi, mehu ja viini. Lisää maun mukaan limen tai sitruunan mehua. Voit jatkaa drinkkiä halutessasi hieman kivennäisvedellä.

Tarjoa glögisangria jääpalojen ja klementiinisiivujen kanssa.

_____


 


7 kommenttia :

  1. Tämä kuulostaa ja NÄYTTÄÄ ihan mielettömältä! Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla <3
      Tässä joulukuun valossa on jotain mystisen kivaa ja pehmeää. Pitää vaan olla ihan älynopea, että ehtii kuvata klo 11.54-12.38 välillä :D

      Poista
    2. Ja täytyy olla vähän hullu, jotta rupeaa tekemään joulukalenteria tässä vaiheessa vuotta. :) Täällä sentään on valoa pari tuntia enemmän.

      Poista
    3. Niin. Joulukalenterin toki voisi aloittaa vaikka syyskuussa. Tai en tiedä, en ole kokeillut ;)

      Poista
  2. Ihana! Tätä pitääkin kokeilla. Olen yrittänyt juottaa glögiä tutuille täällä Etelä-Ranskassa, mutta monet pitävät sitä liian makeana. Tässä nuo sitrushedelmät ehkä voisi tuoda kaivattua happamuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! Makeutta ei tässä glögissä ole kovin paljoa ja sitruksilla sitä saa säädettyä vieläkin vähäisemmäksi. Kummia tyyppejä siellä, jos eivät tälle lämpiä ;)

      Poista
  3. Ihana! Tätä pitääkin kokeilla. Olen yrittänyt juottaa glögiä tutuille täällä Etelä-Ranskassa, mutta monet pitävät sitä liian makeana. Tässä nuo sitrushedelmät ehkä voisi tuoda kaivattua happamuutta.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails