keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Karamellisoidut persimonit




JOULUKALENTERIN 9. LUUKKU



Persimon on hämmentävän monipuolinen hedelmä. Viime aikoina olen syönyt sitä viipaloituna leivän päällä, salaattissa ja persimonruusuihissa sekä juonut drinkissä. Nyt paahdoin kypsiä hedelmälohkoja pannulla nokareessa hieman paahdettua voita, lorautin päälle vaahterasiirappia ja viimeistelin ripauksella kanelia. Aivan huikean hyvää!

Lämpimät ja makeat persimonit sopivat aamujogurtin viereen tai, jos aivan villeiksi aletaan, riisipuuron päälle. Tai ehkä en kuitenkaan voi luopua joulupuuron voisilmästä. Täytyy syödä kaksi lautasellista.




Resepti

Karamellisoidut persimonit
2-4 annosta 

2 kypsää persimonia
nokare voita
1-2 rkl vaahterasiirappia
hieman kanelia


Sulata voi ja anna sen paahtua keskilämmöllä kullanruskeaksi. Lisää lohkotut tai paloitellut persimonit, sekoita ja paista muutamasta minuutti - tai pidempään, jos haluat pehmeitä lohkoja. 

Kaada persimonien päälle vaahterasiirappia, sekoita ja anna tekeytyä kuumalla levyllä vielä hetki, jotta maut tiivistyvät. Ripottele päälle kanelia ja tarjoa lämpimänä.

_____




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails