tiistai 22. joulukuuta 2015

Paistetut brie-palat





JOULUKALENTERIN 22. LUUKKU 



En ole saanut valuvan kuumaa brie-juustoa mielestäni. Täytyi palata asiaan pikimiten. Rapeaksi paistunut voitaikinakuori on helppo ja hyvä pari paistetulle valkohomejuustolle - vastakohdat täydentävät toisiaan.



Suolainen juusto kaipaa seurakseen rapean kuoren lisäksi makeaa hilloa. Kuvissa oleva hillo on omista viinirypäleistä keitettyä hilloa, mutta kirsikkahillo, ehkä mieluiten hapankirsikkahillo, sopii brien kanssa todella hyvin.





Resepti




Paistetut brie-palat voitaikinakuoressa

valmiita voitaikinalevyjä
brie-juustoa
kirsikka- tai hapankirsikkahilloa 


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa voitaikinalevyt kahdeksaan osaan. Kaulitse taikinapaloja hieman ohuemmiksi. Painele taikinapalat minimuffinsivuokiin. Laita taikinan päälle pala brie-juustoa. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia eli kunnes taikina on saanut hieman väriä ja juusto on sulanut.

Tarjoa lämpimänä hillon kanssa.

_____




2 kommenttia :

  1. Mulla olisi itse tehtyä hapankirsikkahilloa jääkaapissa... se ei kyllä paljon lohduta, kun näitä tekis mieli NYT ja ollaan täällä Pohojanmaalla....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä suuri ja mahtava Pohojanmaa se on, jos siellä ei ole hapankirsikkahilloa? Kysyn vaan!

      Hyvää joulua, Riikka!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails