maanantai 14. joulukuuta 2015

Paras joulusinappi






JOULUKALENTERIN 14. LUUKKU



Äidin sinappi kuuluu meidän joulupöydän tähtikaartiin. Joulusinappi on tehty itse niin kauan kuin muistan, eikä taida olla joulua, ettei enomme olisi kaartanut hakemaan Kuopiosta sinappia. Hyvää kun kannattaa hakea matkankin takaa.

Nyt tein äidin joulusinappia ensimmäistä kertaa itse, kun ujutin omasta mielestäni maailman parhaan sinapin salaa suureen sinappitestiin. Jännitin ihan hulluna. Että jos muut kulinaristit pitäisivätkin itse tehtyä sinappia kamalana. Turhaan jännitin. Kyllä erinomainen oli erinomainen muidenkin mielestä, ja äidin sinappi voitti testin yhdessä Kotisinapin kanssa. Voit lukea lisää kommentteja voittajista täältä.

Tulisen makea sinappi on parhaimmillaan juuri joulupöydässä makeiden ja tuhtien ruokien parina ja se kruunaa ehdottomasti kinkkuvoileivän. Parhaimmillaan se leimahtaa nenäonteloihin, mutta makeus taittaa tulisuuden nopeasti. Resepti on helppo ja sinappi on purkissa vartissa. 




Resepti

Paras joulusinappi äidin reseptillä
annoksesta tulee sinappia 6 dl

1 prk (113 g) sinappijauhetta (Colman's)
3 - 4 dl sokeria
4 tl perunajauhoa
1 tl suolaa
3 dl kuohukermaa
3 rkl valkoviini- tai omenaviinietikkaa 
1 kananmuna
1 rkl mietoa öljyä

Mittaa kuivat aineet kattilaan. Sekoita. Lisää kattilaan kerma ja etikka. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja lisää se seokseen. Sekoita sinappi vispilällä tasaiseksi ja kuumenna keskilämmöllä kunnes sinappi pulpahtaa kerran tai pari. Ota kattila pois liedeltä, lisää öljy ja sekoita vispilällä voimakkaasti kunnes sinappi on tasaista.

Kaada kuuma sinappi puhtaisiin purkkeihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä jääkaapissa, tarjoa mielellään huoneenlämpöisenä.

_____



2 kommenttia :

  1. Mä en ole koskaan tehnyt sinappia itse, mutta nyt ehkä on pakko kokeilla :) Tulisen makea on just mun juttu, tulihan se testattuakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulisen makea on minunkin juttu, erityisesti joulusinapissa. Kokeile! Tein puoli annosta (=3 dl). Muuten tietysti ihan helppo puolittaa, mutta puolikkaan kananmunan laittaminen vaati vaakahommia :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails