maanantai 7. joulukuuta 2015

Parmesaanikeksit




JOULUKALENTERIN 7. LUUKKU


 
Parmesaanikeksit ovat monella tapaa loistava suolainen herkkupala: Voit hyödyntää kekseihin hieman kuivahtaneetkin parmesaanin palat. Parmesaanikeksien taikinan voi tehdä valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä, jolloin tarjottavat illan glögivieraille tulee arkenakin nopeasti. Keksitornin voi myös pakata pieniin pusseihin lahjaksi naapurille tai opettajalle.




Resepti





Parmesaanikeksit
noin 30 kpl

100g parmesaania
100g voita
2 dl vehnäjauhoja
(1 tl tuoretta timjamia)
n. 2 rkl vettä

Pehmitä voi huoneenlämmössä tai nopeasti mikrossa. Älä kuitenkaan sulata voita. Raasta parmesaani raastinraudan pienellä terällä. Hienonna halutessasi timjami. Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile paloista 3-4 cm paksut pötköt. Kääri pötköt kelmuun. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunniksi. Voit leipoa taikinan kekseiksi myös vasta seuraavana päivänä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa taikinapötköt noin puolen sentin viipaleiksi ja asettele pellille. Ripottele muutama suolakide keksien pintaan. Paista parmesaanikeksejä 7-10 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoa jäähtyneenä. Keksit maistuvat siltään, sipauksella hilloa tai osana juustopöytää.

_____




4 kommenttia :

  1. Kiva suolainen tarjottava glögin rinnalle! Tällaiset pitkälle esivalmisteltavat tarjottavat puoltavat kyllä paikkaansa pikkujouluissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Nämähän voi paistaa vaikka vasta pikkujoulupaikalla :)

      Poista
  2. Säilytätkö paistetut keksit jääkaapissa?
    Raastan täällä juuri juustonjämiä menemään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoneenlämmössä olen säilyttänyt sen hetken minkä säilyvät. Mutta olisihan jääkaapille juustomainen peruste!

      (taisi olla melko savolainen vastaus)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails