torstai 24. joulukuuta 2015

Pomppiva paisti -joulusatu

JOULUKALENTERIN 24. LUUKKUHyvää joulua, ystävät!

Joulukalenterin viimeisestä luukusta paljastuu kirjoittamani satu. Kirjoitin lapsena satuvihkoa, ja satu pomppivasta possusta on yksi satuaarteeni.Pomppiva possu


Oli kerran popmppiva possu jonka nimi oli Pote-possu. Pote-possu asui maalla suuressa suuressa karsinassa. Eräänäpäivänä Pote-possu lähti pois karsinasta tallustelemaan kaupunkiin. Eräs aito pysähtyi Pote-possun kohdlle. Auton kyljessä luki saastamoinen. He ottiva Pote-possun autoonsa ja sitten sitä mentiin hurjaa vauhtia eteepäin. Sitten oltiinkin jo saastamoisella. Miehet kantoiva Pote-possun sisälle lämpimään.
Sitten he laittoivat Pote-possun suureen koneeseen ja siellä Pote litistyy lätäksi. Ukot ottivat Pote-possun koneesta ja laittoivat sen muovipussiin. Sitten he laittoivat sen pimeään autoon jossa oli muitakin muovipusseja. Sitten taas sitä lähettii hurjaa vauhtia eteenpäin.
Auto taas pysähtui kuukkelin eteen ja kaikki muovipussiin pantiin kauppaan joss myytiin paisteja ja muuta lihaa. Eräs nainen jonka sukunimi oli Rantanen hän osti joulukinkun. Se oli Pote-possu. Kun he sitten rupesivat syömään kinkkua niin tapahtui kummia pote possu rupesi pomppimaan ja pomppimaan kunnes pöytä hajosi kappaleiksi.

Kirjoittanut Hannele 7- tai 8-vuotiaana         

           

3 kommenttia :

  1. Tästä tuli merkillisen hauska mieli :D Hyvää Joulua, Hannele!

    VastaaPoista
  2. Olipa tosiaan jännän hauska joulusatu. :) Oikein hyvää ja rauhallista joulua!

    VastaaPoista
  3. Hihi, ihana satu! Ehkä alat työstää satukirjaa kun keittokirja on valmis... Ihanaa joulua teille!! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails