maanantai 11. tammikuuta 2016

Punajuuri-appelsiinisalaatti inkiväärillä


Yksinkertaisten asioiden tai yhdistelmien oivaltaminen on kokkaamisessa niin siistiä, tai nädee, kuten nykytermi kuulemma kuuluu.

Pikkelöidyn inkiväärin eli garin yhdistäminen paahdettuihin punajuuriin ja appelsiineihin oli juuri tällainen välähdys, joka jälkikäteen tuntuu melkein itsestäänselvyydeltä. Punajuuren ja appelsiinin liitto on tuttu ja erinomainen, liki klassikko. Myös inkivääriä olen samantapaiseen salaattiin käyttänyt kastikkeeseen raastettuna, joten makujen yhdistelmä oli jo tuttu. Sushi-inkiväärin lisääminen teki salaatista paitsi aiempaa paremman myös aiempaa helpomman - erillistä kastiketta ei tarvita. Lusikallinen tai kaksi inkivääripurkin lientä riittää.

Jatkoon. Niin nädee!




Resepti





Punajuuri-appelsiinisalaatti inkiväärillä
kahdelle

4-5 pienehköä punajuurta
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
(1 tl hunajaa)
2 appelsiinia
sushi-inkivääriä eli garia maun mukaan
hieman inkiväärin säilöntälientä


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot leivinpaperin päälle pellille, kaada päälle öljy, sekoita ja ripottele hieman suolaa. Paahda punajuuria uunissa noin 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä mutta vielä napakoita. Voit korostaa punajuurien makeutta pienellä määrällä hunajaa. Valuta hunaja kuumien lohkojen päälle ja sekoita.

Punajuurien paahtuessa fileoi appelsiinit eli kuori appelsiineista sekä oranssi että valkoinen kuori veitsellä hedelmälihan pintaa myötäillen. Leikkaa kalvojen vierestä appelsiinit lohkoiksi.

Yhdistä paahdetut punajuuret (kylmänä tai lämpimänä), appelsiinilohkot ja haluamasi määrä sushi-inkivääriä. Voit käyttää kastikkeena inkiväärin säilöntälientä.

_____




6 kommenttia :

  1. Ihana salaatti-idea. Kaikki ainekset tässä mieleeni.

    VastaaPoista
  2. herkullisen näköistä toden totta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari! Pikkelöity inkivääri, suosikkini, sopii salaattiin kyllä hämmentävän hyvin.

      Poista
  3. Ihanan näköistä: punajuuri, sitrukset ja inkivääri on ihan killeri makuyhdistelmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Kiitos, Maikki!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails