keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Chorizobolognese


Maukas chorizo on mainio raaka-aine monenlaiseen kokkailuun. Nyt innostuin tekemään chorizosta pastakastiketta, eräänlaista bolognesea. Ruoka jäi mieleeni uusimmasta Elle mat & vin -lehdestä, mutta lehden reseptiä en kokatessa seurannut.

Käytin chorizobologneseen raakamakkaroita, jotka puristelin pois kuoristaan. Koska chorizo on jo itsessään mausteinen ja suolainen, ei kastike juurikaan mausteita tarvitse. Täydensin makua vain paprikajauheella, suolalla ja sokerilla. Helppoa ja herkkua arkiruokaa, jonka tuore mozzarella nostaa pyhäkelpoiseksi.




Resepti



Chorizobolognese
4–6 annosta


4 chorizoa (raakamakkara)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
800 g (2 prk) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
1–2 rkl punaviinietikkaa tai sherryetikkaa
1/2–1 tl paprikajauhetta (tai savupaprikajauhetta)
suolaa 
1–2 tl sokeria

lisäksi
pastaa
tuoretta mozzarellaa
 

Puristele chorizot pois kuoristaan ja muussaa ne haarukalla. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Laita paistinpannulle tai pataan chorizo sekä sipuli- ja valkosipulisilppu. Kuumenna keskilämmöllä kunnes chorizosta irtoaa hieman rasvaa – sipulit tykkäävät siitä. Nosta lämpöä ja paista kuten jauheliha samalla chorizoa lastalla pienien. 

Kaada joukkoon tomaattimurskat sekä tomaattipyre sekä etikka ja paprikajauhe. Huomaa, että mausteiden määrään vaikuttaa chorizon mausteisuus. Sekoita ja anna hautua matalalla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Kastikkeen maku tiivistyy ja paranee, jos haudutat sitä selvästi pidempään. Maista ja mausta suolalla. Pyöristä makua sokerilla.

Tarjoa kastikkeen kanssa pastaa sekä tuoretta mozzarellaa.

_____





6 kommenttia :

  1. Jäikö yhtään? Mulle maistuis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastimessa on pari annosta. Piipahda paikalle!

      Poista
  2. Oi miten hyvältä näyttää! meillä töissä työkaverit tekivät alkuvuodesta usein chorizopastaa ja se kyllä houkutteli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chorizopasta on kaikin tavoin herkkua!

      Poista
  3. Oi, miten kiva ohje! Ja herkullinen idea heittää tuoretta mozzarella tuollalailla pasta annosten päälle...jostain syystä ei ole tullut ikinä niin tehtyä.
    Ja Elle mat&vin on IHANA lehti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Sofia!
      Mozzarella sulaa ihanasti pasta päällä kermaiseksi. Suosittelen!

      Ellen ruokalehti on kyllä useimmiten erinomainen, mutta minusta vielä parempi ruotsalainen ruokalehti on Lantliv mat&vin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails